Video : Tipsbladet
Generelle

Derfor har Mbappé været en skygge af sig selv

Den franske avis Le Parisien har analyseret, hvorfor Kylian Mbappé virker til at være langt fra sit sædvanlige flyvende niveau.

Når man som teenager scorer i VM-finalen og bliver handlet for over en milliard kroner, så er forventningerne også derefter. 

Og i de seneste måneder har Kylian Mbappé været en skygge af sig selv, selvom PSG-stjernens målstatistik i Ligue 1 i denne sæson er ganske hæderlig. Sådan lyder det fra den franske avis Le Parisien, der peger på, at den 22-årige angriber har set rusten ud i de seneste måneder. Under overskriften 'Derfor er Mbappé gået i stå i de seneste måneder' har avisen således analyseret angriberens formdyk. 

- Kylian Mbappé har svært ved at finde tilbage til sit sædvanlige niveau, fordi han er plaget af fysiske problemer i denne sæson. Han var langt fra den værste parisiske spiller i onsdagens 1-1-kamp mod Sant-Etienne. Men Kylian Mbappé har et utroligt talent, og han har allerede opnået så meget, at blot det mindste formdyk vækker opsigt, skriver Le Parisien.

Udmattende tid
Efter sin noget undervældende debut som PSG-cheftræner udtalte Mauricio Pochettino, at Mbappé 'er nødt til at forbedre sig'. Ifølge Le Parisien er der tre primære årsager til Mbappés problemer.

- Intet opsummerer bedre Mbappés fysiske og mentale tilstand end hans udtalelse til klubbens hjemmeside i slutningen af oktober: 'I mine øjne er det her ikke en ny sæson. Det er snarere en forlængelse af sidste sæson. Jeg ser det som, at vi står foran vores kamp nummer 60 i denne sæson, ikke kamp nummer ni'. 

Ifølge Le Parisien er det rigtigt nok, at Mbappé har haft svære arbejdsvilkår, efter at han i juli blev ramt af en slem ankelskade, hvorefter han måtte kæmpe for at blive klar til 'Final 8'-kampene i Champions League i august. Derudover blev han ikke hjulpet af, at han blev smittet med coronavirus i starten af sæsonen. 

Kort efter sin udtalelse om, at den manglende sommerpause har været udmattende, blev Mbappé så ramt af en lårskade i slutningen af oktober, hvilket kostede en pause. En ferie til Marrakech var dog ikke nok til at få angriberen tilbage på rette kurs, forlyder det. 

Problematisk sæson for PSG
Og sidst, men ikke mindst, har Mbappé også lidt under, at PSG generelt ikke har haft en nem sæson, lyder det fra Le Parisien.

- Efter at have kæmpet hårdt for at gå videre i Champions League er PSG fortsat i problemer i den hjemlige liga. I en trup, der har været svækket og plaget af gentagne skader til de vigtigste spillere, kan man ikke forvente, at Mbappé kan redde alt på egen hånd. 

Særligt i Champions League har Mbappé haft svært ved at finde netmaskerne i det seneste års tid. Fra december 2019 til december 2020 formåede franskmanden således ikke at score i europæiske kampe. Der var tale om hele ni Champions League-kampe, hvor Mbappé ikke scorede.