Video : Tipsbladet
Bundesliga

Dansk talent til FC Bayern: Det er en stor drøm

Han er bare 16 år, men til sommer skal danske Jonathan Asp Jensen spille for en af verdens største klubber i form af FC Bayern München. For det danske stortalent var skiftet til den tyske klub en mulighed, han ikke kunne sige nej til, fortæller han nu i sit første interview efter skiftet.

Jonathan Asp Jensen havde en potentielt stor hemmelighed at gå og gemme på. Tilmed en hemmelighed, som man kunne have lyst til at dele med andre. Men også en hemmelighed, som kun inderkredsen omkring det danske talent kendte til, selv om Jonathan Asp Jensen gerne ville sige alt til sine venner. Først da det hele faldt på plads, kunne Jonathan Asp Jensen fortælle hele verden om sit skifte.

For det er stort, når hårdt arbejde belønner sig. Når man har gjort sig fortjent til at udleve sin fodbolddrøm. Og det har det 16-årige fodboldtalent, som kommer fra den lille jyske by Gauerslund, der ligger mellem Vejle og Fredericia.

Når det bliver sommer, og Asp Jensen har færdiggjort sin skole i Danmark, flytter han til Tyskland, hvor han skal spille for selveste FC Bayern München. Storklubben, der har vundet ni tyske mesterskaber i streg og i 2020 også vandt Champions League.

I første omgang starter Jonathan Asp Jensen på den tyske storklubs akademi, men når man har fået opfyldt én drøm og ét mål, kan man passende sætte nye.

- Det var helt sindssygt surrealistisk, at en klub som Bayern München var interesseret i mig, når jeg spiller i Danmark og spiller for at have det sjovt. Det er en kæmpe klub, og det er en stor drøm, siger Jonathan Asp Jensen til Tipsbladet og forklarer om skiftet:

- Det er virkelig stort og noget, jeg ser frem til. Klubben er jo enorm, og jeg ved godt, at det bliver hårdt dernede. Men det er fedt.

- Jeg fik at vide sent i forløbet, at de har fulgt mig meget længe. De har blandt andet set mig i stævner i udlandet. For at være helt ærligt var det en fantastisk følelse bare at få at vide, at de kender en. Og jeg blev ærlig talt lidt chokeret, da jeg fik at vide, at de har fulgt mig i lang tid.


En spændende udfordring venter i FC Bayern München for danske Jonathan Asp Jensen. Foto: FC Bayern München

Det bliver hårdt
Midtbanespilleren betegnes som et af de mest lovende talenter i dansk fodbold. En af dem, der er forventninger og forhåbninger til i DBU. Han er en teknisk stærk spiller, der slår om sig med lækre afleveringer og har et godt drive med bolden.

Det er FC Midtjylland, der sælger den 16-årige U-landsholdsspiller, selv om modellen i klubben fra Ikast og Herning er, at de unge spillere skal på førsteholdet og spille kampe, inden man sælger dem til udlandet.

Det fortæller også en historie om, hvor stort et talent Jonathan Asp Jensen, der startede med at spille i Gauerslund IF, er. Nu skal det talent så udfoldes på FC Bayern Münchens akademi. Langt væk hjemmefra og i et land, hvor han ikke endnu kender sproget, men selvfølgelig vil lære det. Så der bliver også en tilvænningsperiode, hvor familien nok kan være med på FaceTime, men ikke på sidelinjen på samme måde som i Danmark. Og det skal den 16-årige forberede sig på.

- Jeg tror, det bliver hårdt. Der kommer sikkert en masse modgang, og det er en helt anden fysik, man møder dernede. Men det er også spændende og udfordrende. Bare den måde der trænes på. Det handler om at koncentrere sig og fokusere, og så må jeg bare arbejde hårdt, hvis der kommer modgang, så jeg kommer ud af det.

- Jeg elsker jo fodbold, og jeg har altid været bevidst om at træne meget for at blive den bedste udgave af mig selv og prøve mig af sammen med de bedste spillere. Det her er så stor en mulighed, at jeg ikke kunne sige nej. Jeg vil gerne spille med de bedste hver eneste dag, siger Jonathan Asp Jensen, der godt ved, at familien bliver et afsavn:

- De synes, det er hårdt, men det er jo min drøm. Vi har talt meget om det, men de kan godt se, det er noget, jeg vil. Og de støtter mig.

- For mig er det med familien det sværeste, men jeg kommer jo hjem en gang imellem og ser både familie og venner.


Jonathan Asp Jensen her med FCM's akademichef, Flemming Broe. Midtbanetalentet har været rigtig glad for sin tid i FCM og håber på nogle gode sidste måneder i klubben. Foto. FCM

Drømmeklubben
Den danske midtbanespiller måtte som tidligere nævnt holde på sin hemmelighed i noget tid. For i starten af januar 2022 blev han bekendt med interessen fra FC Bayern München, men først den 17. februar kunne en transfer meldes ud mellem klubberne. Og det var en svær periode ikke at kunne sige noget til nogen om, at en af verdens største klubber var interesseret i at købe ham.

- Ja, det var svært, for der var mange af mine venner, der spurgte til det. Men jeg har ikke sagt noget. Jeg kunne ikke sige noget.

- Så det var en kæmpe lettelse, da jeg kunne sige noget. Det var noget, jeg måtte gå og holde for mig selv. Jeg kunne ikke sige tak til dem, der skrev. Der var også mange tyskere, der skrev på sociale medier.

Nu er hemmeligheden altså ude, og så kan Jonathan Asp Jensen da også lige dele endnu en hemmelighed: Det er også hans drømmeklub, han skifter til.

- Jeg har altid holdt med Bayern. Det er et hold, jeg har set i tv, og som jeg har haft trøjer med, da jeg var lille.

- Da jeg var på besøg i klubben, var jeg inde og se det hele, og jeg så førsteholdet i træning. Det var kæmpestort.- 

- Jeg kan personligt rigtig godt lide (Leroy) Sane som spiller, men generelt er Bayern bare et fedt hold med en fed spillestil, siger danskeren.

Jonathan Asp Jensen har fire U16-landskampe på cv'et, og han fortsætter frem til sommer i FC Midtjylland, inden det store skifte altså sker, og han bliver den første dansker i FC Bayern München siden Pierre Emile Højbjerg.