Video : Tipsbladet
1. division

SønderjyskE tæt på konkurs inden ejerskifte

Den nye ejerkreds i SønderjyskE måtte lave en feberredning for at holde klubben ovenvande rent økonomisk.

SønderjyskE var ikke langt fra at gå konkurs, inden Morten Kristoffer Larsen, Markus Kristoffer Hansen og Davidsen-familien overtog ejerskabet i klubben.

Det skriver Der Nordschleswiger.

Mandag blev det bekræftet, at amerikanske Robert Platek blev købt ud af SønderjyskE af de tre ovennævnte aktører efter blot to års ejerskab i klubben.

Overtagelsen skete dog i sidste øjeblik.

- Det var en hastesag. Hvis vi ikke havde løst situationen inden 1. august, så var det mere end usikkert, at vi kunne have betalt spillernes løn. Vi måtte låne fra klubbens tv-indtægter, og vi er glade for velviljen fra en lokal finansiel institution, siger Povl Davidsen, der er en af de tre nye ejere i SønderjyskE.

Der Nordschleswiger erfarer, at den omtalte 'finansielle institution' er Broager Sparekasse. Institutionen har givet en økonomisk håndsrækning for at redde SønderjyskE, der oplevede sit største økonomiske tab i klubbens historie i det forgangne regnskabsår.

I sidste sæson rykkede SønderjyskE ned i 1. division, og klubben har taget hul på kampprogrammet i landets næstbedste række. Her er det blevet til sejre over Fremad Amager og Hillerød i de første to spillerunder.

Tirsdag var sønderjyderne igen i aktion i pokalturneringen, da de slog Slagelse ud af turneringen med en storsejr på 5-0.

Næste opgør for SønderjyskE er på lørdag, når HB Køge kommer på besøg på Sydbank Park i 1. division.

Der er kampstart klokken 13.00.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.