Video : Tipsbladet
Conference League

Karakterer: En kamp han vil se tilbage på med smil

Tipsbladet zoomer ind på Conference League-kvalifikationskampen mellem Viborg og B36 Torshavn.

Viborg FF vandt onsdag aften med sikre 3-0 over B36 Torshavn fra Færøerne, og karaktererne til spillerne afspejler selvsagt, hvilken modstand de var oppe mod.

Lucas Lund - 3 bolde
Det var godt nok ikke meget, som han fik at lave. Hvis ikke han bevægede sig, så ville der være risiko for at han groede fast på banen.

Christian Sørensen (ud 67.) - 4 bolde
Det kan næsten virke som en genudsendelse, men det var som altid godt med Sørensen. Han gik meget som han plejer på venstresiden, hvor han var en del af mange af de kombinationer, som kunne have ført til endnu flere mål.

Zan Zaletel - 3 bolde
Der er ingen tvivl om, at Zaletel er en meget solid herre, og det fik færingerne da også at føle i de perioder af kampen, hvor de selv forsøgte på noget. 
Solid og opmærksom!

Nicolas Bürgy (ud 67.) - 4 bolde
Det er ligesom med makkeren i midterforsvaret. Bürgy byder ind med en masse autoritet fra sin position, hvor han også går godt med i spillet mod et meget tilbagetrukket mandskab, hvor det kunne være nødvendigt med nogle ryk frem.

Anton Gaaei - 4 bolde
Gaaie var en af de spillere, som fik chancen fra start, og det var en opgave, som han tog fint til sig. Han kom i særdeleshed godt medover kanterne, hvor han fik vist sine offensive kvaliteter frem. 

Clint Leemans (ud 75.) - 4 bolde
Hollænderen kom med i en del gode kombinationer, hvoraf de fleste var på venstresiden. Her kunne man godt ønske sig lidt mere direktehed fra ham til tider, men han gør op for det med sit flotte hovedstødsmål.

Jakob Bonde - 4 bolde
Den centrale midtbanespiller gjorde sit arbejde særdeles godt, og så fik han markeret sig lidt ekstra med at sende sit voldsomt sikre straffespark i netmaskerne. Det gav også Viborg lidt ro, at de kunne se, at de kom foran allerede dér.

Jan Zamburek - 4 bolde
Han var ikke den af de forreste spillere, som var mest dominerende, men han fik alligevel lavet flere gode ting på højresiden sammen med Gaaei og Said. Toppede det hele af med sit indlæg til 2-0-målet.

Muhammad Said (ud 55.) - 3 bolde
I den tid, som han fik på banen, var han meget aktiv, og selvom det ikke var alt, der var godt fra ham, så var det tydeligt en spiller, som færingerne havde svært ved at holde styr på.

Marokhy Ndione - 4 bolde
Det er nok ikke den hårdeste modstander, som Ndione har stået overfor, men det vil nok være en vigtig kamp for ham at se tilbage på. Han fik scoret sit første mål for Viborg, skaffede straffesparket og leverede rigtig mange både smarte og giftige løb.

Justin Lonwijk (ud 55.) - 4 bolde
Han knoklede med det, og det var tydeligt ret tidligt, at han nok ikke ville kunne fuldføre kampen. Ikke desto mindre diskede han op med en del lækre ting på venstresiden. Dog også i perioder, hvor det godt måtte gå lidt hurtigere generelt for VFF-holdet.

INDSKIFTERE:

Sofus Berger (ind 55.) - 3 bolde
Det var til at se, at det ikke var Lonwijk længere, men Berger fik til tider vist, at han er en spiller, som de kan regne med.

Nils Mortimer (ind 55.) - 3 bolde
Der var helt klart nogle ting, som den tidligere Barcelona-spiller gerne ville vise frem med en del stærke aktioner, og selvom det ikke altid blev til det store.

Jonas Thorsen (ind 67.) - 3 bolde
Blev sendt ind på en plads i det centrale forsvar, hvor der stort set ikke var noget at lave udover at fordele boldene. Det gjorde han til gengæld uden fejl.

Daniel Anyembe (ind 67.) - 3 bolde
Den normale højreback kom over på venstre side, hvor det blev til et enkelt vildt forsøg.

Mads Søndergaard (ind 75.) - UB

TRÆNER:

Jacob Friis - 4 bolde
Det kunne sådan set godt være blevet til en bold mere til Friis, men hvis det skulle have været på 'højt, internationalt niveau', så skulle Viborg være blevet ved med at banke kasser ind, ligesom de hurtigere i første halvleg skulle have kunne åbne op for modstandernes forsvar, som bestod af alle 10 markspillere. Men det er stærkt at komme fra sådan en kamp med total dominans og en sikker sejr, selvom mange blev sparet.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladet.dks skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.