Video : Tipsbladet
Generelle

Dansk talent skal vise sig frem i Tyskland

Ung dansk offensivspiller skal de næste 14 dage prævetræne i Karlsruher SC.

Mandag møder den danske offensivspiller Phun Mang fra Esbjerg fB ind i Karlsruher SC.

Her skal han træne med den kommende tid. Det oplyser Esbjerg fB i en pressemeddelelse søndag på klubbens hjemmeside.

- Da vi blev kontaktet af Karlsruher, satte vi os sammen med Phun Mang og hans bagland og talte muligheden godt igennem. Vi blev hurtigt enige om, at det for alle parter ville give god mening at takke ja – også med tanke på den lange vinterpause vi lige har taget hul på på både senior- og ungdomsniveau, siger klubbens Talentchef Anders Brynaa og fortsætter.

- For EfB viser det endnu engang, at vores talenter er attraktive for udenlandske klubber, og det skyldes ikke mindst godt arbejde fra trænerne i dagligdagen, men for Phun er det også en unik chance for at se, hvad der skal til for at klare sig på øverste niveau i en stor, respekteret klub. Vi glæder os til at følge forløbet.

Planen er, at 17-årige Phun Mang, der gør sig på den offensive midtbane eller kanten, skal træne med i Karlsruher SC frem til den 16. december. Her vil han også være en del af klubbens tre træningskampe, hvor Karlsruher SC mulighed for at se den unge dansker an.

Med Phun Mangs ankomst mandag, så får FCK-lejesvenden Mikkel Kaufmann også for en stund en dansk holdkammerat. Det kan så vise sig at blive til et længere samarbejde, hvis Phun Mang overbeviser tyskerne om sine evner.

I denne sæson har Phun Mang fået en enkelt indskiftning for Esbjergs førstehold. Det var i en kamp mod Brabrand IF i 2. division. Offensivspilleren kom til Esbjerg fB fra Rønne IK på Bornholm i 2019.