Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdskok forklarer stop: Savner Olsen-tiden

Per Thøstesen ser tilbage på tiden med Morten Olsen som landstræner med glæde.

Efter 20 år som landsholdets kok sagde Per Thøstesen farvel og tak efter VM-slutrunden, hvor han ikke kom med en direkte årsag til, at det nu ikke længere skulle være ham, der stod for maden til spillerne.

I et interview med B.T. åbner han nu mere op for, hvad der fik ham til at tage beslutningen, hvor tiden med Morten Olsen som landstræner er noget, som han husker tilbage på som en god tid.

- Holdet omkring landsholdet er også blevet så stort, at der bliver længere og længere fra stab til trup, siger han og fortsætter:

- Og det, der tiltalte mig, var, at vi kunne sidde på aftenmøder med Morten Olsen og gå dagen igennem allesammen, dyrke det sociale, spille kort med spillerne og så videre, lyder det fra Thøstesen.

Han ser nu, at staben er på over 30 mand nu, og at de kun var samlet i Qatar én gang til en quiz. Den tog ti minutter.

Han peger endvidere på, at udviklingen omkring landsholdet går mod noget mere topprofessionelt nu - og at fra at have en fast plads bag landstræner Olsen i en bus for alle, så er han nu i 'fjerde bil'. Thøstesen forstår godt, at det er sådan, det er nu, men at det altså ikke er noget for ham.

Det var Michael Laudrup, der som tidligere assistenttræner for landsholdet hev Per Thøstesen ind.

Maden fra den forhenværende landsholdskoks hånd er blevet rost til skyerne af spillerne. Læs mere om det her.