Video : Tipsbladet
Skandinavien

Helt vild udvikling: Dansker blandt de bedste

Dansk forsvarsspiller har været igennem en rivende udvikling i Norge, hvor han bliver nævnt blandt ligaens bedste forsvarsspillere. Året har budt på en imponerende sejrsstime og en suveræn ligasejr, hvilket han fortæller om til Tipsbladet.

I sommeren 2019 tog Benjamin Tiedemann Hansen den bedste beslutning i sin karriere.

Han drog til norske Haugesund som et ubeskrevet blad, men nu er han strøget til tops. Danskeren imponerede stort i sine knap tre år i klubben, inden Molde FK satte kløerne i ham for knap et år siden. Her er stopperen kun blevet endnu bedre.

Den 28-årige dansker har spillet tæt på samtlige kampe for klubben, hvor han har været med til at sætte en prop i en hullet defensiv. En stime på 18 kampe som ubesejrede sikrede Molde et længe ventet mesterskab.

- Jeg har haft et fantastisk år, og jeg har i det hele taget haft en god tid her i Norge, hvor det stille og roligt er gået i den rigtige retning. Der er lidt bump på vejen, hvilket er typisk mig, men det har været et godt år, hvor jeg nærmest har spillet samtlige kampe. Det har været fedt at være en del af et vinderhold, hvilket jeg ikke rigtig har prøvet før, siger Benjamin Tiedemann Hansen til Tipsbladet.

For knap et år siden hentede Molde FK stopperen i Haugesund. Selvom de ikke så ofte henter rutinerede kræfter uden norsk pas, så gjorde de en undtagelse med Benjamin Tiedemann Hansen, der skulle stoppe et blødende sår i storklubbens midterforsvar.

- Molde har den strategi, at de gerne vil hente de bedste unge spillere krydret med nogle rutinerede norske kræfter. Nu havde jeg spillet i rækken i et par år, og de havde fået et godt indtryk af mig, så derfor valgte de mig. De seneste år har de lukket en masse mål ind og ikke fået de ønskede resultater. Cheftræneren (i Molde) pegede derfor på mig, og siden har vi fået lukket bagtil.


Benjamin Tiedemann Hansen i kamp om bolden med Bror Blume, da stopperen spillede i FC Nordsjælland.

Stopperen har en fortid i FC Nordsjælland, hvor han aldrig for alvor formåede at slå igennem. Efter skiftet til Haugesund i 2019 oplevede Benjamin Tiedemann Hansen et rygstød, som han ikke havde prøvet før i sin karriere.

- Jeg tror, det handler meget om at få tillid og så gribe de chancer, som man får. Jeg havde en god tid i Nordsjælland, men den helt rigtige kemi var der bare ikke. Jeg spillede en del i første sæson, hvor anden sæson var mindre god. Jeg havde bare lyst til at spille fodbold og skiftede til Haugesund, hvor jeg havde et par bekendtskaber, samtidig med at de også var interesseret i mig. 

- Vi havde et rigtig godt hold på det tidspunkt, hvor mange af spillerne også kom til udlandet. Christian Grindheim, der også har spillet i FCK, var en del skadet, og så overtog jeg anførerbindet fra ham efter et år i klubben. Jeg gjorde det rigtige godt, og når snakken gik på de bedste stoppere i Norge, så blev jeg ofte nævnt.

Derfor manglede forsvarsspilleren heller ikke tilbud, da kontrakten med Haugesund udløb for knap et år siden. Molde FK vandt i sidste ende kampen om danskerens underskrift.

Drømmer om et eventyr
Det sidste år af kontrakten med Haugesund var hårdt, da Benjamin Tiedemann Hansen spekulerede meget på fremtiden. Det har han lært af, og derfor bruger han sit fokus på Molde FK, selvom drømmene stadig er intakte.

- Jeg tænker, at jeg i hvert fald tager et år mere i Molde, og så må vi, om min aftale skal forlænges, eller jeg skal ud og opleve noget. Det kunne være sjovt at komme et helt andet sted hen. Nu har jeg spillet i Norge og Danmark, og som person kan jeg godt lide at udfordre mig selv på det fodboldmæssige og det personlige plan, så jeg er rimelig åben, men det handler om at spille fodbold. Jeg har selvfølgelig nogle små tanker, men kemien skal også være der på alle parametre.

28-årige Benjamin Tiedemann Hansen har kontraktudløb med Molde FK om et år, og de første forespørgsler fra mere eksotiske steder er allerede landet i indbakken. Stopperen drømmer om et eventyr, men hvornår det skal være er ikke hovedfokus lige nu.

- Jeg har nogle drømme om Asien og USA, men det skal give mening det hele. Der har været lidt forespørgsler fra de steder, men derfra og så til at der sker noget, der er rigtig langt. Alle skemaer skal kunne krydses af, for vi har det godt her, og der er mulighed for at spille Champions League til sommer, hvilket er en stor drøm, som jeg har svært ved at se ske på et andet tidspunkt i min karriere. 

Forsvarsspilleren optrådte 38 gange for Molde FK i den forgangne sæson, hvor han var en fast del af en bagkæde på tre mand, som med længder var Eliteseriens bedste.

Molde FK's imponerede sæson kan dog få dén konsekvens, at det ikke bliver de samme elleve, som stiller til start efter vinterpausen. Flere af holdets profiler rygtes væk, og FCK er inde i billedet omkring en af danskerens holdkammerater.

Det kan du læse mere om her.

Foto: Jan Christensen/Getty Images