Video : Tipsbladet
Superliga

Dyr fornøjelse: Brøndby betaler kassen for GFH-lån

Det er bestemt ikke gratis at låne penge, og det er det heller ikke for Brøndby.

Der sker spændende ting i Brøndby i øjeblikket.

Klubben har fået nye ejere i Global Football Holdings (GFH), og for nylig blev det markeret med købet af talentfulde Håkon Evjen i AZ Alkmaar.

GFH og tidligere majoritetsejer Jan Bech Andersen, der i dag er bestyrelsesformand i klubben, har udstyret klubben med et lån på 223 millioner kroner, hvor halvdelen af disse allerede nu er udbetalt. 

Derfor har Brøndby en masse penge at gøre brug af i januartransfervinduet, ligesom det også vil være muligt at spytte mønt i akademiet og faciliteterne. 

Det koster dog at låne penge, og det gør det også for Brøndby. Således skriver Ekstra Bladet, at lånet er stille til rådighed med en årlig forretning på fem procent. Lånet kan så enten blive konverteret til aktier eller betalt tilbage om otte år.

Det koster ifølge Ekstra Bladet Brøndby ti millioner kroner om året i renter at låne pengene, hvis klubben udnytter lånet fuldt ud. Det løber i alt op i 80 millioner kroner. Det vurderer sportsøkonomon hos Deloitte, Jesper Jørgensen. Lånet kan dog forlænges, påpeger han. 

- Lånet skal betales tilbage om otte år, men leverer Brøndby store underskud og slider med at få forretningen på ret kurs, har GFH kun én mulighed: At forlænge lånet på ubestemt tid, siger Jesper Jørgensen til Ekstra Bladet.

Han er dog sikker på, at GFH er kommet for at blive i Brøndby, og at de ser det som et langsigtet projekt.

Med købet af Håkon Evjen og ansættelsen af Jesper Sørensen som cheftræner har GFH markeret sig selv i Brøndby. Det ventes dog, at der foretages endnu flere indkøb i transfervinduet, som kan hjælpe med at rette op på en skuffende efterårssæson.