Video : Tipsbladet
Superliga

Optakt: AC Horsens - FC København

FC København er tårnhøje favoritter i udekampen mod AC Horsens søndag eftermiddag.

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 16.00
Spillested: Nordstern Arena, Horsens
Dommer: Jens Maae 
På TV: 6'eren
Hashtag: #achfck #sldk

Holdnyt:
AC Horsens:
Forårets ringeste hold.

Det er der vist ikke ret mange, der kan modstride, at AC Horsens har været efter de første tre kampe, der er endt med et hattrick i nederlag og en målscore på 2-10. Det betyder, at AC Horsens (stadig) er det hold, AaB og Lyngby drømmer om at indhente. 

Cheftræner Jens Berthel Askou fastslog efter 0-2-nederlaget mod AGF senest, at pilen peger den rigtige vej, men faktum er, at AC Horsens ikke har formået at skabe overvældende mange chancer, og at defensiven har åbenlyse problemer. 

Matej Delac er tilbage i kamptruppen, men han må nok i første omgang se til fra bænken, da Samuel Brolin har gjort det fint. Hjemmeholdet må undvære Magnus Jensen, der er ude med karantæne.

FC København:
Når Jacob Neestrup ser på FC Københavns resultater i de seneste seks Superliga-kampe, må han have det, som når en sulten løve spotter en sovende gnu på savannen.

Seks kampe, seks sejre, seks clean sheets og 18 scorede mål. Det kan ganske enkelt ikke gøres bedre, og skulle man lave en powerranking, er FC København det oplagte bud på en dansk mester.

De eneste bekymringer, de har at tumle med i hovedstaden er skadet, men den evige hovedpine Andreas Cornelius er på vej i den rigtige retning, og fredag var han med på træningsbanen - i øvrigt sammen med David Khocholava, der var fraværende mod OB. Begge spillere er i truppen til søndagens kamp, hvor sidstnævnte nok har den bedste mulighed for at starte inde. 

Christian Sørensen pådrog sig en skade mod OB, som holder ham ude i fire til seks uger, og det ligner Kevin Diks' chance i FCK. Hollænderen ventes at gå ind på højre back, og så rykkes Elias Jelert over i modsatte side. 

Nicolai Boilesen og Zeca er stadig fraværende. 

Karantæner:
AC Horsens: Magnus Jensen
FC København: Ingen

Bud på startopstillinger:
AC Horsens (3-5-2): Brolin - Ludwig, Gomez, Kiilerich - Santos, Gemmer, Drachmann, Opondo, Musonda - Sigurdarson, Jacobsen

FC København (4-3-3): Grabara - Diks, Vavro, Khocholava, Jelert - Claesson, Falk, Lerager - Goncalves, Haraldsson, Daramy

Dom:
Det ligner den syvende sejr og det syvende clean sheet i træk for FC København. AC Horsens kommer naturligvis til at yde bedre modstand, end OB's ni mand var i stand til i Parken, men jyderne er chanceløse mod den formstærke mastodont fra hovedstaden. FC København vinder 3-0 over AC Horsens.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel: