Video : Tipsbladet
Landshold

Karakterer: En dansk superstjerne er født

Tipsbladet zoomer ind på Danmarks første kamp i EM-kvalifikationen.

Tipsbladet i Parken

Nåh, vi skal videre fra det VM!

Torsdag aften i et udsolgt Parken indledte det danske landshold EM-kvalifikationen med et opgør mod Finland, der på papiret er den vanskeligste modstander i en overkommelig gruppe, og Kasper Hjulmands tropper vandt 3-1 på en aften, der alene tilhørte Rasmus Højlund.

Her er de danske spilleres karakterer:

Kasper Schmeichel - 3 bolde
Han har for alvor fundet de gode handsker frem i Nice, hvor han ligner en mand, som er tilbage på sit bedste. Det var ikke lige i dag, at han kunne vise topniveauet frem, for han havde stort set intet at lave. Fordelte boldene godt, akkurat som man kender ham. Var chanceløs på Oliver Antmans scoring.

Alexander Bah - 4 bolde
Har en stor stjerne i Benfica, og i Parken viste han i glimt hvorfor. Han er ikke bange for at tage de offensive løb, og det gav pote ved Højlunds åbningsmål, hvor Bah stod for oplægget. Lavede en del fejlafleveringer, men mere end bestået. Det er tydeligt at se, at det er en mand, som virkelig gerne vil det.

Simon Kjær - 3 bolde
Kaptajnen leverede en nogenlunde præstation i sin 123. landskamp. Han var den, som havde flest dueller med Teemu Pukki, og det løste 33-årige Kjær ganske fint. Han spiller dog ikke med samme overlegenhed som i sine yngre dage, og man må også bare konstatere, at han nok fungerer bedst i en trebackkæde.

Andreas Christensen - UB 
Udgik med en skade efter et kvarter. 

Joakim Mæhle - 1 bold
Landsholdets kæledægge fra EM havde et sløjt VM, og de takter fortsatte mod Finland. Fik en unødvendig advarsel på en alt for hård tackling på Nikolai Alho i første halvleg, og fremad banen lykkes han bare ikke med de samme ting som dengang. En rigtig dårlig landskamp af Mæhle, som dog fik et enormt bifald, da hans fremragende langskud blev puffet op på overliggeren af Hradecky i anden halvleg. Udskiftet kort efter.

Christian Nørgaard - 3 bolde
En ujævn præstation fra den tidligere Brøndby-spiller, men han slap af sted med det, for helt dårlig er Christian Nørgaard jo sjældent. Han har meget mere i sig.

Mathias Jensen - 3 bolde
Brentford-spilleren mestrede den oversete kunst at slå nogle fine hjørnespark. Mathias Jensen var den mest involverede af de danske midtbanespillere og bemærkede sig med et par flotte vendinger med bolden og et godt øje for den fremadrettede aflevering - lidt for mange af dem kiksede ganske vist. Udskiftet efter 77 minutter.

Pierre-Emile Højbjerg - 2 bolde
Det var for meget VM-Højbjerg og for lidt Spurs-Højbjerg, der dukkede op i Parken. Den, der har evnerne, har også pligten, og Pierre-Emile Højbjerg løb fra sit ansvar med en alt for sløset præstation. Løbearbejdet fejlede som sædvanlig ikke noget, men var for dårlig med bolden.

Martin Braithwaite - 2 bolde
Rutinerede Braithwaite havde et par gode aktioner på den sidste tredjedel, men så snart han ramte det finske felt, gik han fra at være en schweizerkniv til en ostehøvl. Og sådan skal det jo helst ikke være, når man er offensivspiller. Martin Braithwaite havde et par gode muligheder, men manglede skarpheden. Udskiftet efter 77 minutter.

Rasmus Højlund - 6 bolde
Inden kampen blev Nicklas Bendtner hyldet for sine år på landsholdet. Her i 2023 tøffer "Lord" rundt iført bøllehat og ligner noget taget ud af en amerikansk gangsterfilm. I sine velmagtsdage var Bendtner en fremragende angriber for Danmark, og det samme kan Rasmus Højlund blive. Ja, denne torsdag var han det allerede. Og mere til. Højlund elskede hvert et minut inde på banen - det kunne man se helt oppe under taget - og han kvitterede med et uforglemmeligt hatrrick. Wow, for en angriber! En ny stjerne er født.

Mikkel Damsgaard - 1 bold
"Damsinho", som Kasper Hjulmand storladent døbte Mikkel Damsgaard, er rent faktisk begyndt at få spilletid på klubholdet. Det var nu ikke, fordi han fremstod i en forbedret udgave mod Finland sammenlignet med de seneste par landskampe. For ufarlig, for usikker og for uskarp i sine aktioner - bortset lige fra frispilningen til Højlund. Men den danske venstre side med Mæhle og Damsgaard var en slatten karklud. Udskiftet efter 65 minutter.

INDSKIFTERE:

Victor Nelsson - 2 bolde
Indskiftet i stedet for Andreas Christensen efter 18 minutter og havde intet at lave. Indtil han blev fanget i ingenmandsland på Lukas Hradeckys udspark ved finnernes udligningsmål. Bolden blev headet bag Nelsson, og så var resten af defensiven prisgivet. Skidt aktion af Galatasaray-stopperen, og det kunne have kostet alle tre point. I kampe som disse må forsvarsspillerne ikke miste koncentrationen, og det skete for Nelsson i et splitsekund.

Mohamed Daramy - 4 bolde
Indskiftet efter 65 minutter og udfordrede finnerne hver gang, han kunne slippe af sted med det. De fleste af Daramys aktioner var vellykkede, og prikken over i'et var assisten til Rasmus Højlunds tredje mål. Fremragende indhop.

Jens Stryger Larsen - 3 bolde
Kom ind efter 65 minutter spil på venstre backen og var involveret fra start. Først med en lidt for kort aflevering, som ikke kostede, og kort efter med en fin hovedstødsaflevering til Højlund, som var tæt på at heade Danmark i front. Blev ikke rigtig udfordret og leverede fint.

Jonas Wind - UB

Philip Billing - UB

TRÆNER:

Kasper Hjulmand - 3 bolde
Er på den vanskelige mission, at han skal genopfinde sit landshold efter den dårlige VM-slutrunde, og det er en stor udfordring. Arbejdsbetingelserne bliver dog det nemmere, når man har en brandvarm Rasmus Højlund rendende på toppen. Hjulmand valgte rigtigt ved at satse på unge Højlunds form og energi, og det gav jackpot. Sejren holdt dog hårdt, og man leverede ikke det blændende spil som tidligere. Hjulmand skal til at finde en løsning på venstresiden, som slet ikke fungerede med Mæhle og Damsgaard.

Spillerne er vurderet ud fra Tipsbladets skala, der er som følger:
6 bolde: Verdensklasse.
5 bolde: Højt, internationalt niveau.
4 bolde: Fortrinlig indsats.
3 bolde: Godkendt præstation.
2 bolde: Skuffende, under middel.
1 bold: Dårlig præstation
0 bolde: Uacceptabelt.
UB: Uden for bedømmelse på grund af for kort tid på banen.