Video : Tipsbladet
Landshold

Finsk landstræner: Overrasket af Højlund

Markku Kanerva er imponeret af Rasmus Højlund, som torsdag sænkede Finland med et hattrick.

Finlands landstræner, Markku Kanerva, er overrasket over, hvor effektiv kometangriberen Rasmus Højlund var i torsdagens EM-kvalifikationskamp mellem Danmark og Finland.

Kanerva var bekendt med Højlunds styrker, men havde ikke regnet med et hattrick fra den 20-årige bomber.

- Man of the match, Rasmus Højlund, spiller for Atalanta i Serie A og gør det godt, men det overrasker mig, hvor effektiv han var i dag, siger Kanerva på et pressemøde efter Danmarks 3-1-sejr over Finland i EM-kvalifikationen.

Foruden Højlunds tre mål havde den danske angriber også to andre store chancer i kampen, og han beskæftigede Finlands forsvar fra første til sidste fløjt.

- Han er en dygtig spiller, og han er en spiller, man bliver stolt af i fremtiden, hvis han fortsætter med at spille sådan der. Han har store kvaliteter som angriber, og vores forsvar havde store problemer med at markere ham.

- Ved det første mål tog han et rigtig klogt angriberløb, lyder rosen fra den finske landstræner.

Højlunds to sidste mål faldt i det 82. og 93. minut. Markku Kanerva var ellers begyndt at lugte et overraskende finsk point i Parken.

- Jeg er en skuffet træner. Vi vidste, at det ville blive en svær kamp mod gruppens favoritter, og Danmark viste kvalitet.

- Men efter vores udligning troede jeg på, at vi kunne få point med fra kampen, men vi forsvarede ikke godt nok til sidst.

- Vi dækkede ikke godt op på det første mål, det andet mål var efter en dødbold, og det tredje mål til sidst var mere en formalitet, siger landstræneren.

/ritzau/