Video : Tipsbladet
Landshold

Klar dom: Hjulmand er ikke fyringstruet

Kasper Hjulmand er ikke fyringstruet, lyder vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør.

En enorm VM-fiasko kombineret med et skuffende nederlag til verdensranglistens nummer 115 få dage efter man havde ventet sent med at vinde over upåagtede Finland.

Det er det øjeblikkelige faktum for det danske landshold, som så sandelig ikke har været den velsmurte maskine de seneste fire måneder, der ellers har karakteriseret holdet under Kasper Hjulmands ledelse. 

Alligevel er landstrænerens snor lang. Sådan lyder vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen. 

- Jeg tror, Kasper Hjulmand sidder meget sikkert i sædet. Trods de enorme skuffelser det seneste halve år er det Hjulmand, der er den attraktive part i forholdet til DBU, så hvis nogen siger stop før tid, er det ham.

- Jeg tror så også, at mulighederne for at fortsætte efter 2024 ved kontraktudløb er dalende med de her resultater. Så DBU skal til at tænke over træneremner, der kan tage over til den tid, siger Troels Bager Thøgersen.

Det var tydeligt at se, at Kasper Hjulmand var chokeret over kampens udvikling, da han evaluerede i nedtakten på TV 2. 

Her kaldte han præstationen for alt for dårlig, ligesom han angreb mentaliteten på holdet, da først Kasakhstan reducerede. Troels Bager Thøgersen forstår Hjulmands frustration, men betoner også, at hoveddelen af ansvaret er placeret på den 50-årige træners skuldre.

- Kasper Hjulmand kan ikke spille kampene selv, men når han styrer alt andet omkring landsholdet, er det helt klart ham, der sidder med hovedansvaret for problemerne.

- Han var tydeligt frustreret over spillernes passivitet, og det forstår jeg sagtens. Men så skal han også tage de nødvendige konsekvenser næste gang og skifte ud i besætningen, hvis han mener det ligger hos enkeltspillere. Eller gribe fat i de kollektive problemer og få rettet dem omgående.

- Ellers kommer Danmarks landshold jo ikke med til fodboldfest i Tyskland, fortæller Troels Bager Thøgersen.

Tror ikke på fyring ved fiasko
Danmark er fortsat storfavorit til at kvalificere sig til EM. Dertil er gruppen, man er havnet i, simpelthen for dårlig. Selv hvis kvalifikationen til slutrunden næste sommer skulle fejle, tror Troels Bager Thøgersen ikke, at DBU vil fyre Kasper Hjulmand.

- Kasper Hjulmand har ekstremt lang snor. Det er ham, der er den attraktive, og som DBU gerne vil beholde, mere end det er omvendt. Så hvis Danmark spiller som en pose nødder og glipper EM, tror jeg først, han stopper efter sidste kamp til november og så lader testkampe næste forår være testkampe.

- Jeg tror ikke på, at han bliver fyret, siger Troels Bager Thøgersen.

Der skal dog ikke mange svipsere som søndagens fiasko i Kasakhstan til, før at presset vil stige yderligere på Hjulmand. 

Ser man bort fra Højlunds sene hattrick mod Finland, har det været småt med opture de seneste mange måneder, og Troels Bager Thøgersen mener heller ikke, at der bliver overreageret, når et nederlag til Kasakhstan blæses op, som tilfældet er det.

- Det er jo på en uheldig baggrund, at holdet taber kampen i dag - på et tyndt straffespark og et fantastisk langskud. Men selv ved en snæver sejr havde spillet i 2. halvleg været alt for passivt, og det er det, vi reagerer på. At det minder om VM-nedturen, hvor det også var forkrampet og passivt, ligesom Danmark i øvrigt spillede en skidt 2. halvleg mod Finland indtil det sidste kvarters tid.

- Derfor synes ikke, det er overdrevet. Symptomerne er for bekymrende til at bruge en forklaring om uheld, slutter han. 

Kasper Hjulmand har selv været ude og forsvare sig selv ved at sige, at han stadig er den rette mand til jobbet. Læs mere om det her.