Video : Tipsbladet
Superliga

FCK har 10 gange vores budget: Har overpræsteret

Randers FC sportschef Søren Pedersen mener, at holdet har overpræsteret, hvis man ser på de økonomiske midler, de har til rådighed.

Superliga-klubben Randers FC er ikke blandt de klubber med de største økonomiske muskler, men alligevel har kronjyderne formået at ende i top seks tre sæsoner i træk. Men er det ikke på tide, at Randers begynder at sigte lidt højere?

Tipsbladet har talt med sportschef Søren Pedersen.

Hvad er målsætningen i næste sæson?

- Der er forskel på, hvad jeg håber på, og hvad der er realistisk. Vi er nødt til at være realistiske omkring vores økonomi, og det har vi været i alle de sæsoner, jeg har stået i spidsen for det. Sådan kommer det også til at være næste sæson. 

- Vores målsætning er først og fremmest at undgå nedrykning, og derfra ser vi, hvor godt vi kan gøre det. De seneste tre sæsoner er vi formået at komme i top seks, det får man selvfølgelig smag for, men man skal ikke være blind for, at det er en overpræstation i forhold til det budget, vi har. Så vi går ind til den nye sæson med samme målsætning som de seneste sæsoner.

Randers har efterhånden etableret sig i Superligaen, er det ikke for uambitiøst, at målsætningen er at undgå nedrykning?

- Vi har måske det niende højeste budget. FC København har 10 gange vores budget. Brøndby har fire gange vores budget, FC Midtjylland har fire gange vores budget. AGF har langt mere end det dobbelte af vores budget. AaB og OB har det dobbelte af vores budget.

- Så kan det godt være, at vi har overpræsteret, men det er vanvittigt, at vi har kunnet det i forhold til det budget, vi har. Jeg bliver så harm nogle gange - fordi man er lidt realistisk,  får man skudt i skoene, at man er ambitiøs.

Søren Pedersen satte også ord på Stephen Odeys situation. Det kan du læse om her.

Randers sluttede den netop overståede sæson af på sjettepladsen.