Video : Tipsbladet
Superliga

FCM går travlt transfervindue i møde

Fredagens kamp i Viborg får ingen indflydelse på sommeren i FCM. Niveauet skal løftes, siger sportschef.

Uanset om fredagens playoffkamp mod Viborg ender med europæisk deltagelse i næste sæson eller ej for FC Midtjylland, så er én ting sikkert.

Sportschef Svend Graversen får travlt, for sæsonen i Superligaen, der afsluttes fredag, har været alt andet end godkendt for midtjyderne.

FCM kan for tiende sæson i træk komme til at spille europæisk, men det vil være via en playoffkamp som syver fra nedrykningsspillet. Og det flugter ikke med klubbens selvforståelse.

Det skal ske efter at have været en del af mesterskabskampen, som det har været tilfældet i en håndfuld år op til denne sæson.

- Et transfervindue i FC Midtjylland er altid travlt. Der kommer altid til at ske noget, og vi skal ud og gøre vores hold mere kompetitivt, lyder det fra sportschef Svend Graversen.

- Der ligger et stort stykke arbejde foran os, og der er et stort stykke arbejde, vi allerede har lavet. Jeg kan kun sige, at vi til næste sæson igen skal have et hold, som kan være med i kampen om mesterskabet.

Et europæisk gruppespil skæpper godt i klubkassen, og det har FCM præsteret i de seneste tre sæsoner.

Man kunne godt forestille sig, at udfaldet af kampen mod Viborg, som dikterer, om et europæisk gruppespil bliver muligt i næste sæson, får indflydelse på Svend Graversens økonomiske råderum. Men det er ikke tilfældet.

- Der er selvfølgelig en stor økonomisk gulerod for at komme ind i Europa, men det kræver, at vi kommer hele vejen til et gruppespil. Men uanset hvad får det ingen indvirkning på, hvad vi kommer til at gøre og ikke gøre, slår han fast.

FCM har flere oplagte salgsemner med spillere som Joel Andersson, Emiliano Martínez, Paulinho, Juninho og ikke mindst det offensive es Gustav Isaksen.

Med en travl sommer i vente, som Graversen siger, kunne det tyde på, at et par dem godt kan blive skudt afsted.

Især Isaksen er spået til at blive en indbringende herre for FCM, men skal klubben også fremover kunne kræve sig godt betalt for sine bedste spillere, skal der ikke komme flere sæsoner som indeværende.

- Jeg tror ikke, det har nogen indvirkning på den korte bane, men det er klart, at det er noget, som ikke må gentage sig, siger Svend Graversen.

Kampen i Viborg fredag spilles klokken 19. Vinderen træder ind i anden runde af kvalifikationen til næste sæsons Conference League.

/ritzau/