Video : Tipsbladet
1. division

Nyt ansigt på træningsbanen: Superliga-nedrykker tester østriger

Dominik Prokop træner fra i dag med i Esbjerg fB. Han har spillet hele sin karriere i Austria Wien, men er nu kontraktløs.

Der er ikke noget at sige til, hvis nogle af Esbjerg-spillerne er klatøjede, når de møder ind til træning onsdag formiddag. Holdet var på Amager tirsdag aften, hvor det vandt 3-2, og var efter alt at dømme først hjemme på den anden side af midnat.

Én mand skal dog nok være frisk og frejdig. Dominik Prokop træner nemlig for første gang med i klubben. Her skal den klubløse østriger vise sig frem i den kommende tid, skriver EfB på sin hjemmeside.

Læs også:Trods keeperfejl: Esbjerg slår Fremad Amager

Prokop er 23 år gammel og har senest været på kontrakt i Austria Wien. Han forlod klubben, som han har optrådt for gennem det meste af sin ungdoms- og hele sin seniorkarriere, i sommer.

Selv om Dominik Prokop forlod Austria på en fri transfer og nu har været klubløs i to måneder, har han tidligere i karrieren spillet en del på højt niveau. Han har 86 kampe i den østrigske Bundesliga og ni i Europa League bag sig.

Læs også:Superliga-nedrykker efter forstærkning: Har stadig behov for at tilføre flere

For fire år siden scorede han i en 3-3-kamp mod AS Roma på Stadio Olimpico i Rom.

Prokop optræder typisk på den centrale eller offensive midtbane. Han kan også spille begge kanter. Det stemmer godt overens med, at Esbjerg leder efter forstærkning til midtbanen. Det slog cheftræner Olafur Kristjansson fast over for tipsbladet.dk i sidste uge.

Læs også:Andre danske klubber er solgt: EfB håber på nye investorer i år

Læs også:Tidligere Superliga-målmand er havnet i Arsenal: Han er en drøm for en træner

Læs også:EfB-chef: Har 16-17 spilere, jeg roligt kan sætte ind fra start