Benelux Mads Bye Marboe

Nye tider i Ajax: Nu har de en som Daramy

Foto: Getty Images

Ajax er ikke længere helt den samme klub, som de var før, lyder vurderingen.

Af Mads Bye Marboe

En række store hollandske spillere er i løbet af de seneste mange år blevet udklækket i Ajax. Det er de ikke mindst, fordi de som ganske unge har fået chancen på klubbens førstehold.

Det gør de stadig i nogen grad, men nu henter Ajax også mere etablerede spillere i udlandet, og ifølge den tidligere hollandske landsholdsspiller Marciano Vink er Ajax ikke længere den helt samme klub, som man var engang.

Pointen eksemplificerer han i form af Mohamed Daramy.

- Ajax er nu i stand til at hente en reserve for Tadic. Tidligere ville det have været en ungdomsspiller som van Axel Dongen. Nu har de en som Daramy. Ungdomsspillerne skal virkelig være gode for at komme ind på førsteholdet.

- Helt generelt er det blevet sværere for ungdomsspillere at komme ind på førsteholdet - især i topklubberne. Man ser, at næsten alle positioner er dobbeltbesat med erfarne spillere eller en landsholdsspiller fra udlandet, siger han til ESPN-programmet Voetbalpraat.

En anden tidligere hollandsk spiller, Mario Been, er enig i sin landsmands pointe, men han forstår ikke, at Ajax bruger penge på en udenlandsk spiller som Daramy, der kostede næsten 100 millioner kroner.

- For de penge ser jeg absolut ingen merværdi i Daramy. Det er det samme med Kwasi Wriedt, der spillede for Willem II. Det kunne lige så godt være en hollandsk angriber, der spillede med Max de Waal (udlejet fra Ajax til Willem II, red.).

Mohamed Daramy har spillet 13 gange for Ajax. Det er blevet til tre mål og to oplæg.