• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC København - Malmö FF

Foto: Getty Images

Der er en billet til knockoutfasen i Europa League på spil, når de skandinaviske rivaler fra FC København og Malmö FF tørner sammen i Telia Parken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.55
Spillested: Telia Parken, København
Dommer: Davide Massa, Italien
På TV: 6'eren
Hashtag: #fckmff #eldk

Holdnyt:
FC København: 
Skal FC Københavns europæiske kampagne gå fra godkendt til rigtig fin, kræver det et avancement fra gruppespillet, og de danske mestre har fine kort på hånden før sidste spillerunde.

FC København topper gruppen efter sejren over FC Lugano i seneste runde, og det betyder, at uafgjort i torsdagens opgør mod Malmö FF er nok til at sende løverne videre til knockoutfasen i Europas næstfineste klubturnering. Med tanke på, hvor sjældent FCK taber en europæisk kamp i Telia Parken, er det et meget godt udgangspunkt.

Ståle Solbakkens mandskab er i god form i øjeblikket og har vundet fire kampe i træk - senest blev det til fuld gevinst på udebane mod FC Nordsjælland. De fire sejre har alle været med mindst mulige margin, men det tæller som bekendt lige så meget som en storsejr. Bare spørg FC Midtjylland.

Optimismen bør være i behold hos hjemmeholdet før kampen mod Malmö FF, men det bekymrer helt sikkert Ståle Solbakken, at kaptajn Carlos Zeca afsoner karantæne. Hvis man bad nordmanden pege på den spiller, han nødigst ville undvære i en kamp som mod MFF, ville han formentlig pege på Zeca.

FCK måtte undvære Nicklas Bendtner, Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Jens Stage mod FC Nordsjælland, og de tre førstnævnte er ikke klar til torsdag. Jens Stage har løverne i truppen igen, og han er umiddelbart den bedste og mest oplagte afløser for Carlos Zeca, hvis han kan spille fra start.

Malmö FF:
Malmö FF leverede en imponerende præstation i seneste runde, hvor det blev til en 4-3-sejr over Dynamo Kiev på hjemmebane takket være et sejrsmål af Markus Rosenberg i tillægstiden. Det giver holdet mulighed for at avancere, men det kræver formentlig en sejr over FCK torsdag.

Det så ikke ud til at være et problem mod Dynamo Kiev, men det er værd at notere i forhold til Malmö FF, at holdet ikke længere spiller turneringskampe i weekenderne. Det giver svenskerne gode muligheder for at være helt friske til Europa League, men samtidig risikerer noget af kampformen at gå tabt.

For at det ikke skal ske, har Malmö FF sørget for at spille et par testkampe, og op til matchen med FCK mødte holdet Lincoln Red Imps fra Gibraltar. Det blev til en svensk sejr på 5-0.

FCK har som nævnt Carlos Zeca i karantæne, men Malmö FF er stillet på præcis samme måde. Midtbanemanden Fouhad Bachirou må også sidde udenfor torsdag aften, og han er på mange måde svenskernes Carlos Zeca. Dermed 1-1 på den front. 

Malmö FF har måttet undvære danske Anders Christiansen mere eller mindre siden det første opgør mod FCK i starten af oktober, men "AC" ventes at gøre comeback torsdag i Telia Parken. Han har dog været syg op til kampen og rejser torsdag selv til Danmark.

Karantæner:
FC København: Carlos Zeca
Malmö FF: Fouad Bachirou

Bud på startopstillinger:
FC København (4-4-2): Johnsson - Varela, Papagiannopoulos, Nelsson, Bengtsson - Daramy, Stage, Falk, Fischer - N'Doye, Santos

Malmö FF (4-4-2): Dahlin - Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari - Gall, Rakip, Traustason, Rieks - Berget, Rosenberg

Profilen:
En sand legende spiller sin sidste kamp i karrieren torsdag aften i Telia Parken. Malmö FF-helten Markus Rosenberg har vist, at han stadig har niveauet til topfodbold, men den 37-årige angriber har besluttet, at han stopper ved årets udgang. Malmö FF's anfører står noteret for 225 kampe og 98 mål, og der er få legender som ham i klubben. Det er en spiller, selv FCK-fans bør overveje at give en klapsalve, når kampen er forbi. 

Vidste du, at..:
Markus Rosenberg laver mange mål for Malmö FF i Europa, men det er værd at bemærke, at det oftest er på hjemmebane, han finder vej til netmaskerne. Da han senest scorede på udebane i europæisk sammenhæng, var det dog i Danmark - det var i august 2018 på MCH Arena mod FC Midtjylland. 

Dom:
FC København kan nøjes med uafgjort, men Ståle Solbakken har fastslået, at det som udgangspunkt ikke er et resultat, løverne vil jagte. Hvis det står uafgjort sent i kampen, vil det dog være dumt andet, og det vil helt sikkert også være nordmandens konklusion.

De danske mestre dummer sig sjældent i egen hule, og med en fyldt arena i ryggen bør FCK kunne klare opgaven, selv om Malmö FF helt sikkert ikke bliver en nem nød at knække. Vi gætter på en 2-1-sejr til FC København i en hårdtspillet kamp.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Ståle før Malmö-brag: Det bliver en hård og jævnbyrdig kamp

Læs også:Fischer efter FCN: Godt vi ikke fik nogen skader på det plastiklort

Læs også:Malmö-dansker gjorde comeback før FCK-kamp: Det lover godt

Læs også:Ståle Solbakken: Få i Danmark bekymrer sig om Europa

Læs også:FCK forventer udsolgt mod Malmø

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020