Personlige fejl kostede i Brøndby-kollaps

Brøndby var foran, men tabte 1-3 til Lyon, så de danske mestre må opgive drømmen om Europa League-avancement.

Femte gang blev heller ikke lykkens gang for Brøndby, der torsdag aften led endnu et europæisk nederlag.

De blågule kom ellers i front i hjemmekampen mod gruppevinderne fra Lyon, men så faldt korthuset sammen, og franskmændene scorede tre gange på små 20 minutter, så det endte 1-3 på Brøndby Stadion.

Værterne spillede en fin første halvleg med en bundsolid defensiv og et velfungerende pres, og kort efter pausen bragte topscorer Mikael Uhre også Brøndby på sejrskurs, men flere store fejl svingede opgøret i Lyons retning.

Da Rangers samtidig slog Sparta Prag i gruppens anden kamp, kan Brøndby ikke længere nå andenpladsen og dermed gå videre i Europa League.

Niels Frederiksens tropper ligger sidst i gruppen med to point for fem kampe, men kan stadig sikre sig en plads i Conference League efter nytår ved at vinde den sidste gruppekamp i Prag om to uger.

Med fem superligasejre på stribe gik Brøndby selvtillidsfyldt ind til opgøret og var ikke bange for at spille med fra start.

I modsætning til udekampen i Lyon, hvor det i store perioder var ren overlevelse, turde de blågule gå længere frem og presse højere.

Brøndby havde ofte held til at vende spillet ind over midten og derefter ud på kanterne, hvor farten blev udnyttet. Det var også opskriften bag værternes bedste målchance i første halvleg. Den faldt i det 36. minut, men midtbanespilleren Mathias Greve blev blokeret af en vågen franskmand.

Anden halvleg var blot seks minutter gammel, da jublen for alvor brød løs på Brøndby Stadion.

Her opsnappede Simon Hedlund bolden efter en Lyon-fejl og fandt sin angrebskollega Mikael Uhre, der midt for mål prikkede 1-0-målet over stregen.

Glæden varede dog ikke længe, for seks minutter senere mislykkedes Brøndby-backen Blas Riveros med en dribling få meter fra eget mål, så Lyons 18-årige komet Rayan Cherki let bragte balance i regnskabet.

Cherki straffede værterne igen i det 66. minut, hvor stortalentet fik alt for meget plads og efter et godt træk huggede Lyon på 2-1.

Helt galt gik det for Brøndby ti minutter senere, da Lyon-angriberen Islam Slimani steg til vejrs og øgede til 3-1 for gæsterne med et godt hovedstød.

Brøndby savnede netop den kynisme, som Lyon viste med tre mål på 19 minutter, og var aldrig for alvor tæt på at gøre det spændende i kampens afslutning.