• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Fuhr Nielsen

Dansker hyldes for sit valg i mulig millionjackpot

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske midtbanespiller lykkedes med at skifte klub denne sommer, men det skete på baggrund af en god og sund dialog med klubben.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Oliver Abildgaard skiftede denne sommer væk fra Rubin Kazan.

Det skete, da han sent i vinduet på en sæsonlang lejeaftale drog til Celtic. Abildgaards exit var en af flere afgange i Rubin Kazan det seneste halve år, hvor FIFA's sanktioner ramte klubben hårdt, da flere af holdets udenlandske profiler valgte at smutte permanent.

Modsat mange andre som eksempelvis Anders Dreyer så har Oliver Abildgaard suspenderet sin kontrakt for denne sæson. Den beslutning høster store roser fra Rubin Kazans direktør Oleg Yaronivsky, der er uhyre taknemmelig for Oliver Abildgaards valg.

- Han suspenderede sin kontrakt og rejste til Celtic. Vi besluttede at gøre det på den måde, så Rubin om et år kan få et meget bedre tilbud på ham, siger han, og fortsætter.

- Eller også kan Oliver komme tilbage og fortsætte med at spille for os fra næste sommer. Abildgaard gik selv ind for disse muligheder, og handlede på en menneskelig måde.

Oliver Abildgaard, 26 år, har døjet en del med skader, og valgte han et permanent skifte denne sommer, ville transfersummen formentlig ikke være nær så stor, som den Rubin Kazan håber på at få næste sommer efter en forhåbentlig stærk sæson i Celtic.

Den danske midtbanespiller har ellers haft mulighederne for at lave et permanent skifte denne sommer ifølge Oleg Yaronivsky.

- Selvom han modtog endnu federe tilbud fra europæiske ligaer, sagde han: "Jeg forlader kun Rubin for penge". Det har vi umådelig respekt for.

Spiller Oliver Abildgaard en flot sæson, så kan han både sikre sig selv et stort skifte og en solid pose penge til Rubin Kazan næste sommer. Danskeren er i øjeblikket ved at kæmpe sig tilbage fra en skade, inden han kan debutere for Celtic.

I Rubin Kazan løber hans kontrakt frem til sommeren 2024.