Få overblikket over nøglepersonerne i FIFA-sagen
Foto: Rob Harris
Generelle

Få overblikket over nøglepersonerne i FIFA-sagen

Få overblikket over de involverede personer i den store FIFA-sag, der ruller netop nu.

Sagerne ruller frem af skabene hos FIFA i disse timer, efter at FBI i samarbejde med advokater i USA har fremlagt en række anklagepunkter mod en gruppe ledende FIFA-personer. Tidligt onsdag morgen foretog de schweiziske myndigheder på FBI's foranledning en række anholdelser på Hotel Baur Au Lac i Zürich.

Disse ni personer figurerer på listen, som de amerikanske parter bag undersøgelsen, har frigivet.

Jeffrey Webb er i øjeblikket vicepræsident i FIFA og medlem af eksekutivkomitéen. Han er desuden præsident for CONCACAF, der er organisationen for fodbolden i Mellem- og Nordamerika. Webb er også præsident for fodboldorganisation på Caymanøerne. Jeffrey Webb blev anholdt i Zürich.

Eduardo Li er øjeblikket medlem af FIFA's eksekutivkomité, og han er også præsident for Costa Ricas fodboldforbund. Li blev også anholdt onsdag morgen i Zürich.

Julio Rocha arbejder i øjeblikket med udvikling i FIFA. Han har tidligere været præsident for Mellemamerikas fodboldorganisation, og han har også tidligere stået i spidsen for Nicaraguas fodboldforbund. Rocha blev også arresteret i Zürich.

Costas Takkas er en del af staben under CONCACAF-præsident. Han har tidligere været generalsekretær i fodboldforbundet på Caymanøerne. Takkas blev arresteret i Zürich onsdag morgen.

Eugenio Figueredo er i øjeblikket vicepræsident i FIFA, og så er han også medlem af organisationens eksekutivkomité. Han har tidligere været præsident for Sydamerikas fodboldorganisation, CONMEBOL, og så har han også en fortid som præsident for Uruguays fodboldforbund. Figueredo blev anholdt i Zürich.

Rafael Esquivel er medlem af CONMEBOL's eksekutivkomité, og så er han præsident for Venezuelas fodboldforbund. Han blev også anholdt i Zürich onsdag morgen.

José Maria Marin er medlem af FIFA's komité, der arbejder med afholdelsen af de olympiske fodboldturneringer. Han blev også anholdt i Zürich onsdag morgen.

Jack Warner har tidligere været vicepræsident i FIFA. Han har desuden en fortid som præsident for CONCACAF og for den caribiske fodboldorganisation.

Nicolás Leoz har en fortid som medlem af FIFA's eksekutivkomité og præsident for CONMEBOL.

Desuden var der fire mistænkte i anklageskriftet, som har en baggrund i sportsmarketing og tv. Derudover fremgik det af dokumentet fra det amerikanske justitsdepartement, at seks parter allerede har erklæret sig skyldige i en række anklagepunkter, og deriblandt var to sønner til Jack Warner, der også er indblandet sagen.

Daryll Warner har tidligere arbejdet med udvikling i FIFA, og han indrømmede tilbage i juli 2013 at have begået bedrageri.

Daryan Warner indrømmede i oktober 2013 at have begået bedrageri, og han har desuden tilbagebetalt 1,1 millioner dollar. Han har også bekræftet, at han vil tilbagebetale endnu en sum penge, når hans endelige dom falder.

Charles Blazer, der tidligere har været generalsekretær for CONCACAF og medlem af FIFA's eksekutivkomité, erklærede sig i november 2013 skyldig i 10 punkter, herunder forskellige former for bedrageri.

José Hawilla, der ejer Traffic Group, har også indrømmet sin skyld, og han har erklæret, at han ager at tilbagebetale i alt 151 millioner dollar. Traffic Sports USA Inc. og Traffic Sports International Inc. har også erklæret sig skyldige i bedrageri.

Kilde: Department of Justice, Office of Public Affaris, USA