Vild udvikling: Mesterklub interesseret i dansker
Foto: Jan Christensen/Getty Images
Generelle

Vild udvikling: Mesterklub interesseret i dansker

Dansk stopper storspiller i Thailand, og det har nu fået nogle af Asiens største klubber til at vise interesse ifølge Tipsbladets oplysninger.

Et gennembrud blev det aldrig til for Jonathan Khemdee i dansk fodbold, der for godt et år siden fik ophævet sin aftale med OB.

Forsvarsspilleren med thailandske rødder og fynboerne kunne ikke finde en fælles retning, og derfor blev stopperen gjort fri på markedet, så han kunne jagte nye muligheder.

Det har ført ham til Thailand, hvor Ratchaburi FC i januar skrev kontrakt med ham. Klubben spiller i den bedste thailandske række, og på det seneste har det været med 21-årige Jonathan Khemdee fra start.

Her har han leveret flere gode præstationer, hvilket har fået større klubber til at bide mærke i hans evner. Ifølge Tipsbladets oplysninger er de forsvarende thailandske mestre Buriram United interesseret i Jonathan Khemdee.

Allerede til januar overvejer de at gå efter ham, men ellers har de seneste til sommer tænkt sig at gøre et forsøg, hvis ellers Jonathan Khemdee fortsætter sin opadgående formkurve.

Buriram United kan dog ikke tillade sig at hvile alt for lang tid på laurbærene, da klubber uden for Thailands grænser også har fået øje på Jonathan Khemdee. Ifølge Tipsbladets oplysninger er han også på listen hos flere topklubber i Korea.

Stopperen var i sine teenageår et stort talent i OB, som han vandt det danske U20-mesterskab med. I samme periode var han også tæt på at skifte klub, da der lå et tilbud på 6,1 millioner kroner på OB's bord.

Dengang forlangte OB mere for deres forsvarsspiller, og derfor gik skiftet i vasken. OB havde formentlig håbet, at han ville slå igennem i Ådalen inden et skifte, men sådan skulle det ikke være. Blot en enkelt pokaloptræden, står stopperen noteret for i OB-trøjen.

Nu har han dog kurs mod sit store gennembrud, og inden længe kan han rykke til nogle af de største klubber i Asien. Jonathan Khemdee har kontrakt med Ratchaburi FC frem til sommeren 2026.

Qua Jonathan Khemdees thailandske rødder har han repræsenteret det asiatiske land på ungdomsniveau, men nu venter en A-landsholdsudtagelse og lurer.