Foto: Getty Images
Landshold

Italien tog en arbejdssejr over Grækenland og booker billet til EM

Resultaterne flaskede sig for Italien lørdag aften, og nu er de klar til sommerens EM-slutrunde.

Efter Belgien kvalificerede sig til EM torsdag aften er Italien nu land nummer to, der er klar til sommerens slutrunde. Det er sket lørdag efter, hvor italienerne slog FCK's Carlos Zeca og Grækenland med 2-0 samtidig med, at Armenien snublede mod Liechtenstein.

Dermed er de klar til en slutrunde, som blandt andet bliver spillet i Parken, men også på det olympiske stadion i den italienske hovedstad, Rom.

Læs også:Sådan kommer Danmark til EM: Vejen er banet for landsholdet

Sejren kom på plads i anden halvleg, hvor et straffespark var med til at sætte Gli Azzurri, der spillede i grønt, i gang. Det skete efter en times spil, hvor Andreas Bouchalakis havde hånd på bolden inde i feltet. 

Det omsatte den meget sikre straffesparksskytte, Jorginho, og så var italienerne så småt på vej til EM-slutrunden. Samtidig kunne de få minutter senere høre, at Liechtenstien havde udlignet til 1-1 mod Armenien, som sikrede dem pladsen, hvis resultatet holdt - hvilket det gjorde.

Læs også:Schweizere måber over Schmeichel: Han spillede med seks hænder

Med 12 minutter tilbage af kampen lukkede Juventus-spilleren Federico Bernardeschi opgøret med et langskud, som han fik sendt mellem benene på en græker, som rettede skuddet af, så målmand Paschalakis ikke kunne nå helt ud til bolden. 

I gruppens tredje kamp, tabte gruppens andenplads fra Finland til Bosnien, men Finland er to point foran Armenien inden de sidste kampe, og dermed kan de selv afgøre det.

Læs også:Imponeret Peter Schmeichel: Kasper arbejder virkelig, virkelig hårdt

Læs også:Hareide ånder lettet op: Kasper er verdensklasse og redder os

Læs også:Schweizisk landstræner: Danmark skal være stolte af Schmeichel