• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Torsten Kjems Hansen

Hareide ånder lettet op: Kasper er verdensklasse og redder os

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Landstræner Åge Hareide er ikke sen til at fremhæve Kasper Schmeichel for aftenens præstation i sejren mod Schweiz, som han mener har et mentalt problem

Af Torsten Kjems Hansen

Kasper Schmeichel var over alle, da det danske landshold sikrede tre vigtige point i jagten på EM-billetten, da Schweiz blev sendt hjem med et 1-0-nederlag.

Målmanden diskede op med flere kæmpe redninger i en kamp, hvor gæsterne i i lange perioder virkede bedst og skabte de største chancer. Men da Yussuf Poulsen med seksminutter tilbage af kampen sendte bolden i mål efter en fremragende assist fra Christian Eriksen brød jubelen for alvor løs i Parken. 

Efter kampen var landstræner Åge Hareide da også mere end glad for Kasper Schmeichels præstation.

- Vi har en god keeper, og det skal man have i fodbold. I dag blev vi reddet af en god keeper. Det er lige så vigtigt at have en god målmand som en god angriber. Kasper er en verdensklassemålmand, og det sagde jeg også ved VM sidste år. Han reddede os i dag, og han står bedst, når vi behøver ham allermest, lyder det fra Åge Hareide.

- Vi havde været bagud, hvis han ikke havde haft sine verdensklasseredninger, og så havde det været meget sværere for os

Om selve kampen erkendte Hareide, at det havde været svært - men også at han gennem hele forestillingen havde en tro på, at de schweiziske gæster ville gå døde til sidst - som det er sket flere gange og også var tilfældet, da det danske landshold præsterede det sensationelle comeback i det første opgør, hvor 0-3 blev vendt til 3-3 på seks minutter. 

- Det var en tæt og hård kamp. Det vidste vi, at det ville blive, for Schweiz er et godt hold, og de er svære at nedbryde. De havde deres chancer, og vi havde også et par stykker.

- Til sidst lykkedes vi med at score, og i moderne fodbold handler det også om udholdenhed og være i stand til at spille i 90 minutter. Til sidst var det udholdenheden, der dræbte Schweiz. De går altid ned til sidst i kampene, og det vidste vi, siger Åge Hareide.

- Når man bliver ved med at lukke mål ind i de sidste ti minutter, så begynder hele holdet at tænke på det, og så er det et mentalt problem og ikke et fysisk problem.

Dammark topper nu gruppen sammen med Irland - begge med 12 point. Schweiz, der har en kamp i hånde er nnummer tre med otte point. Tirsdag mødes netop Schweiz og Irland, mens Danmark sidder over. 

Det danske landshold mangler nu blot to kampe tilbage i EM-kvalifikationen: Gibraltar på hjemmebane og den afsluttende kamp på udebane mod Irland.