• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Schweizere måber over Schmeichel: Han spillede med seks hænder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

De schweiziske spillere var fulde af beundring over den danske målmand, der reddede alt lørdag aften i Telia Parken, da Danmark vandt med 1-0 over Schweiz.

Af Kenneth Jensen

Danmark er utrolig tæt på at få billet til EM-slutrunden, efter det lørdag aften blev til 1-0 hjemme i Telia Parken mod Schweiz.

Men at Danmark vandt kampen var slet ikke sådan, det skulle være gået, hvis man spørger udeholdets spillere. De mener nemlig, at de spillede til tre point, og skulle være rejst hjem til Schweiz med en sejr.

De erkender dog også, at forskellen på Danmark og Schweiz var målmand Kasper Schmeichel.

- Han var utrolig. Det var en utrolig præstation af ham, for vi spillede godt som hold, og vi skabte chancer. Han endte med at give os en svær kamp, for scorer vi første mål, er det en anden kamp, så tillykke til ham og Danmark, siger Schweiz' dygtige målmand Yann Sommer efter opgøret.

Læs også:Imponeret Peter Schmeichel: Kasper arbejder virkelig, virkelig hårdt

Den rutinerede forsvarsspiller Stephan Lichtsteiner er enig.

- Når man spiller sådan en kamp, som vi gjorde, ude mod et godt hold, er man skuffet over at tabe. Men de havde en virkelig, virkelig god målmand, der spillede med seks hænder i aften, siger den 35-årige højre back, der ikke ville laste sine offensive holdkammerater for resultatet:

- Når man brænder chancer, fordi målmanden reddede alt, kan man ikke gøre så noget. Vi kan ikke sige noget til vores angribere, for det var målmanden, der slog os ihjel.

For Schweiz har mødet med Danmark ikke været godt. Ikke nok med, at de føler, de skulle have haft tre point med fra Telia Parken lørdag aften, var holdet med 10 minutter af opgøret mod Danmark i marts foran med 3-0 på hjemmebane. Det endte dog 3-3, så Schweiz blot har fået et enkelt point i to kampe mod Danmark.

Læs også:Hareide ånder lettet op: Kasper er verdensklasse og redder os

- Nogle gange kan man ikke forstå det. Første kamp var vi foran med 3-0 hjemme, og det endte 3-3, og i dag spillede vi en fantastisk kamp og skabte masser af chancer. Og alligevel går vi i dag hjem med uden point, siger Yann Sommer.

Fra Stephan Lichtsteiner er det helt uforståeligt, at alpelandet kun har fået et enkelt point mod Danmark.

- Det er horror. Hvis man kigger på begge kampe, er det næsten umuligt, at vi kun får et enkelt point, lyder det.

Schweiz kan dog selv afgøre, om nationen skal til EM. Det kræver tre sejre i de sidste tre kampe, man mangler at spille. Tirsdag hjemme mod Irland, inden der venter en hjemmekamp mod Georgien og en udekamp mod Gibraltar.

Danmark afgør også egen skæbne og kan med en sejr over Gibraltar næste gang være klar til EM, mens det med en sejr over Gibraltar og uafgjort i den sidste mod Irland med sikkerhed er nok til at gå videre.

Læs også:Højdepunkter: Se Schmeichels superredninger og Poulsens sejrsmål

Læs også:Schweizisk landstræner: Danmark skal være stolte af Schmeichel

Læs også:Storspillende Schmeichel: Spillede ikke godt men viste karakter

Læs også:Yussuf Poulsen uenig i kritik: Tre point er tre point

Læs også:Karakterer: Super-Schmeichel overstrålede alt og alle

Læs også:Kasper Schmeichel og Yussuf Poulsen foldede schweizerkniven sammen