Liverpool gav Arsenal en lærestreg på 5-1

Roberto Firmino lavede hattrick, da Liverpool bankede Arsenal med 5-1 lørdag aften i Premier League.

Liverpool har masser af vind i sejlene i Premier League i denne sæson, og lørdag aften fik klubben et ordentligt skub i den rigtige retning, da Jürgen Klopps mandskab mødte Arsenal.

Her blev det til en ordentlig sejr, hvor det kunne minde om en damptromle, når Liverpool-spillerne viste stor skarphed gang på gang, når de nærmede sig Arsenal-målet, og så blev det til en sejr på 5-1, hvor der blev vist mesterklasse.

Det begyndte ellers rigtig fint for Unai Emerys hold, som kom foran efter bare 11 minutter, da Maitland-Niles fik sendt bolden i kassen efter flot forarbejde af Iwobi. Det var tilmed blot det ottende mål, der er gået ind på Liverpool i den bedste engelske række i denne sæson.

Derfra ændrede kampen sig lynhurtigt karakter, og Roberto Firmino sendte bolden i kassen to gange få minutter efter, og så var Liverpool i front med 2-1. Herfra så de sig aldrig tilbage igen i opgøret, hvor Arsenal omvendt havde store defensive vanskeligheder.

For lidt efter en halv time af kampen var det Sadio Mane, som gjorde det til 4-1 efter Mohamed Salahs oplæg, og lige inden pausen var det Salah selv, der sparkede et straffespark i kassen til 4-1. Det rundede en halvleg af, hvor Liverpool virkelig sprudlede.

I anden halvleg blev der dog skruet ned for målscoringen, og det var kun et straffesparksmål af Roberto Firmino, som dermed fuldførte sit hattrick i kampen, som han nok sent vil glemme - og børnebørnene kan få sig en god historie.

Resultatet betyder, at Liverpool nu er på førstepladsen med ni point ned til Tottenham, der tabte til Wolverhampton. Derudover har de ti point ned til Manchester City, som møder Pierre Emile Højbjerg og Jannik Vestergaards Southampton søndag.

Næste opgave for Liverpool er mod Manchester City i det nye år.