Premier League Lars Gram-Hanssen

Medie: Derfor sker kæmpetransfer i sidste øjeblik

Foto: Getty Images

Planen var at vente indtil sommer, men Liverpool blev nødt til at ændre strategi i kampen om Luis Diaz' underskrift.

Af Lars Gram-Hanssen

Luis Diaz har været rygtet til Liverpool i et godt stykke tid, men alligevel var det bestemt ikke ventet, at Merseyside-klubben ville hente den colombianske stjerne her i januar, som det nu ser ud til.

Ifølge The Athletic ombestemte Liverpool sig dog, da betingelserne om transferen pludseligt ændrede sig. Planen var således at vente indtil sommer. 

- Luis Diaz har længe været på deres radar, men den colombianske landsholdsspillers frikøbsklausul på 80 millioner euro [595 millioner kroner, red.] blev set som værende for høj. 'Ikke en del af planen for januar, ikke til den pris', lød det tidligt i det nye år fra en fremtrædende kilde i klubben til The Athletic. Men planen ændrede sig, i takt med at mandagens transferdeadline nærmede sig med raske skridt, da det kom frem, at Porto var villige til at reducere prisen markant, mens deres Premier League-rival fra Tottenham arbejdede på at sikre sig hans underskrift, skriver The Athletic således. 

Med andre ord ser det altså ud til, at Tottenhams jagt på Luis Diaz fik Liverpool til fremrykke planen om at hente colombianeren. Ifølge The Athletic betaler Liverpool i første omgang 335 millioner kroner for Diaz, mens yderligere 111 millioner kroner indgår i aftalen som præstationsbaserede variabler. 

Luis Diaz er øjeblikket afsted med det colombianske landshold, og kantspilleren forventes derfor at gennemgå et lægetjek i Argentina i løbet af weekenden, inden han skriver under med Liverpool.