Superliga

Auri-ros til Silkeborg

Silkeborg er den oprykkerklub i SAS Ligaens historie, der har klaret der er kommet som har klaret sig næstbedst i SAS Ligaens historie.

Silkeborg IF står efter afviklingen af SAS Ligaens 11 første runder noteret for hele fem sejre, fire uafgjorte og bare to nederlag, hvilket med 19 point er nok til en sjetteplads i den tætte kamp om de øverste pladser i dette års liga.

Som oprykkerklub er der ikke mange, som har overgået Silkeborgs point-præstation. Faktisk er der kun FC Midtjylland, der tilbage i 2000/01 præsterede at hente 21 point i de første 11 kampe.

Dengang rakte det til en samlet 2. plads i SAS Ligaen, men da sæsonen sluttede måtte FC Midtjylland se sig placeret lige uden for medaljerne på en fjerdeplads.

Silkeborg IF har i denne sæson vundet deres tre seneste kampe og har ikke tabt i seks kampe i træk. En præstation, der giver respekt hos oprykker-kollegerne fra HB Køge.

- Det er virkelig godt gået af Silkeborg. De har gjort det fremragende men har, sammenlignet med os, forstærket sig markant inden sæsonen. De har en masse stærke spillere, men det er stadig en flot præstation. Tillykke til dem, siger HB Køge-træner Auri Skarbalius til tipsbladet.dk.

- Silkeborg har haft en stærk evne til at præstere godt mod ligaens stærke hold, og det kan man kun tage hatten af for. Det er egentlig ikke noget nyt, for samme evne havde det sidste år i Viasatdivisionen, lyder det fra træneren, der hæfter sig ved, at Silkeborg-træner Troels Bech har langt flere spillere med SAS Liga-erfaring, end han selv råder over.

Læs også: Skarbalius: Det er guld værd

HB Køge vandt i sidste sæson Viasatdivisionen med to point ned til Silkeborg, men begge af holdenes interne opgør blev vundet af Silkeborg.

I denne sæson mødtes de to oprykkere allerede i første runde af SAS Ligaen. HB Køge var længe foran, men fem minutter før tid udlignede Silkeborg ved klubbens nye angriber Jesper Bech, som kan være med i Parken lørdag mod Sverige.

Få Danmarks eneste rendyrkede fodboldavis leveret til døren. Bestem selv dit abonnement her.