Superliga

Skarbalius: Det er guld værd

HB Køge-træner Auri Skarbalius ærgrer sig over, at det ikke lykkes at tage point fra FC Midtjylland, men opfatter opholdet i SAS Ligaen som ekstremt værdifuldt.

havde HB Køge i weekenden formået at nappe point i udekampen mod FC Midtjylland, havde oprykkerklubben har god snor i midtjyderne i forhold til kampen om at undgå den forkerte side af nedrykningsstregen.

Efter en tredjedel af turneringen må HB Køge leve med en afstand på fire point op til FC Midtjylland på 10.pladsen, men træner Auri Skarbalius tager placeringen med ro.

- Selvfølgelig er det ærgerligt,at vi ikke får point mod FC Midtjylland, da vi så havde fået vores point mod nogle af de hold, som vi skal måle os med som tabellen ser ud, siger Auri Skarbalius til tipsbladet.dk

HB Køge står noteret for seks point efter en sejr mod Sønderjyske og uafgjorte mod Randers FC, Silkeborg og FC Nordsjælland.

- Jeg vil ikke evaluere noget særligt efter 11 kampe. Vi har en målsætning, der løber de første 18 kampe, og først her vil vi forholde os til vores placering og antallet af de point, vi har samlet, lyder det fra træneren.

- Jeg kan dog sige, at jeg har været negativt overrasket over, at vi er løbet ind i  så store nederlag som har været tilfældet. Skridtet fra 1. division til SAS Liga har været mentalt hårdere for mine spillere, end jeg havde troet.

Oprykkerne kan se tilbage på store øretæver på 7-1 mod FC København, 0-5 mod AaB og 6-1 på Brøndby Stadion.

- Men når det så er sagt, er det også vigtigt at slå fast, at vi er i en lærerperiode, hvor vi hele tiden bliver bedre og kan lære af de erfaringer, som vi får gennem kampene. Selv ved et nederlag lærer man noget, siger Auri Skarbalius.

Læs også: FCK nedlagde duksene - FCM vandt bundopgør

- Vi har hele tiden sagt, at vores overordnede målsætning med det her hold, har været på sigt at etablere os som SAS Liga-hold. Lige meget, hvordan denne sæson udvikler sig, vil den være guld værd for vores spillere.

- Vi har ikke mange spillere, som i forvejen havde SAS Liga-erfaring. Vi har kun Henrik Toft, Kenneth Sørensen og Fabinho, der har været her før, og det har en stor betydning for et oprykkerhold.

Selv om træneren endnu ikke vil evaluere på den første tredjedel af turneringen, kan han alligevel ikke lade være med at skæve til konkurrenterne.

- Hvis ikke FC Midtjylland og Randers havde underpræsteret, havde vi ligget sidst i ligaen, så på den baggrund kan vi ikke være utilfredse. Som sagt føler jeg, at vi lærer noget hele tiden, og kan vi fortsætte med at forbedre os, samtidig med, at nogle andre hold underpræstere, kan man ikke udelukke noget i stillingen.

HB Køge skal efter landskampspausen atter prøve kræfter med FC København - denne gang dog på eget græs.

Få Danmarks eneste rendyrkede fodboldavis leveret til døren.