• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A Lars Gram-Hanssen

Michael Laudrup om legende: De slog ham ihjel

Foto: Getty Images

Michael Laudrup interesserer sig ikke for diskussionen om, hvem der den bedste spiller i verdenshistorien.

Af Lars Gram-Hanssen

Det er en af fodboldens evige diskussioner, men i virkeligheden er det en smule tåbeligt at bruge tid på at skændes om, hvem der er historiens bedste spiller. 

Sådan lyder det i hvert fald fra Michael Laudrup i et stort interview med den engelske avis Daily Mail

- Folk spørger mig: 'Hvem er den bedste i historien?' 'Åh, det må være Messi'. Lidt ældre personer vil sige Pélé. For andre er det Maradona. Jeg ønsker aldrig at deltage i den diskussion. Jeg vil bare sige én ting - og det er et faktum. Jeg spillede mod Maradona i Italien i mange år... og jeg så de ting, forsvarsspillerne gjorde ved ham, siger Michael Laudrup. 

- Jeg så, hvad forsvarsspillerne gjorde ved ham. Hver eneste weekend! De slog ham ihjel! Nu om dage har dommerne heldigvis kameraer og alt den slags, så de kan beskytte de store offensive spillere. Messi, Ronaldo, Mbappé og alle dem. Det er en god ting. 

- Jeg kan huske tilbage i 80'erne, at præsidenten i Juventus, Boniperti, sagde til mig: 'Det er hårdt nu, men du skulle have set, hvordan det var i 60'erne og 70'erne. Hvis dommeren kiggede væk, så stod du pludselig uden to tænder (efter et slag med albuen, red.).' Sådan var det dengang. 

I interviewet understreger Michael Laudrup, at han grundlæggende ikke forstår diskussionen om, hvem der er verdenshistoriens bedste spiller. 

- Hvorfor vil vi altid sige, hvem der er den bedste? Kig i stedet på de fem spillere, der gjorde en forskel for dig. Luk øjnene. Måske er der fem, måske er der 10 eller 20. Hold dig til de minder, siger Michael Laudrup. 

I interviewet med Daily Mail har Michael Laudrup også udpeget karrierens vigtigste triumf. Det kan du læse om her