Foto: Getty Images
Skandinavien

For fjerde år i træk: Robin Olsen vinder svensk pris foran FCK-målmand

Robin Olsen blev mandag aften kåret til Årets Målmand i Sverige for fjerde år på stribe. Også "Kalle" Johnsson fra FC København og den tidligere FC Midtjylland-keeper Johan Dahlin var nomineret.

Man må sige, at dansk fodbold har nydt godt af Sveriges bedste målmænd i de seneste år. Alle tre, der var nomineret til Årets Målmand på den anden side af Øresund, har en for- eller nutid i Superligaen.

Vinderen blev kåret mandag aften til den årlige Fotbollsgalan, og endnu en gang løb Robin Olsen med hæderen. Det er fjerde år på stribe, at den tidligere FC København-keeper vinder prisen.

Læs også:FCK-spiller kan blive hædret i Sverige

Olsen var nomineret foran en af sine efterfølgere i FCK-målet, Karl-Johan Johnsson, der måtte dele podiet med Johan Dahlin. Han har en fortid i FC Midtjylland og spiller nu i Malmö FF.

- Det er selvfølgelig altid sjovt at vinde priser. Det er et bevis på, at jeg har gjort noget godt, så det er rigtig fedt, siger Robin Olsen til svensk TV4.

Læs også:Robin Olsen frosset ud af Roma: Det var klubben, der tog et valg

Også på det svenske landshold er Olsen foran sine landsmænd; han spiller fast og var blandt andet i storform, da Sverige spillede 1-1 mod Spanien i den seneste landskamp. Her sad Johnsson på bænken, mens Swansea Citys Kristoffer Nordfeldt havde den tredje og sidste målmandsplads i truppen.

Johan Dahlin er den eneste af de tre nominerede, der har tilbragt hele 2019 i sin nuværende klub. Robin Olsen skiftede i sommer fra AS Roma til Cagliari, og "Kalle" Johnsson gik fra Guingamp til FC København.

Læs også:Slagen FCK-keeper: Der er ingen undskyldninger

Læs også:FCK med ny første-keeper: Svært at se han ikke spiller de næste

Læs også:Robin Olsen-agent tordner mod Roma: De er skyld i mislykket skifte