• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Skandinavien Anders Dehn

Tæt på svensk ligajob: Det begyndte med et pc-spil

Foto: Getty Images

En ung svensk træner er tæt på at lande et job i Allsvenskan. Interessen for trænergerningen fik han fra pc-spillet Football Manager.

Af Anders Dehn

Har man spillet Football Manager, har man nok også tænkt tanken, at man da godt kunne gøre det bedre end virkelighedens fodboldtrænere. For en ung svensker blev det ikke bare ved tanken; nu er han rigtig træner, og snart kan han lande et job i Allsvenskan.

Martin Falk er kun 26 år gammel, men har allerede satset helhjertet på trænergerningen i fem år. I øjeblikket er han træner for Sandvikens IF, der spiller for at rykke op i Superettan, Sveriges næstbedste række.

Rikard Norling, der er cheftræner for IFK Norrköping og todobbelt svensk mestertræner, skal have en ny assistent, og han ser gerne, at det bliver Falk.

- Han har et job og respekt for det og så videre, men jeg kan da bekræfte, at det er en vældig spændende træner, siger Norling til Norrköpings Tidningar.

Falk får i givet fald chancen for at udleve alle computerspilleres drøm om at bevise i virkeligheden, hvor gode de er virtuelt.

- Det hele begyndte med, at jeg spillede pc-spillet Football manager. Siden har jeg set rigtig meget fodbold og forsøgt at være analytisk, og da jeg var 20-21, besøgte jeg Örebro og Alexander Axén, Axel Kjäll og Jimmy Högberg og hentede inspiration fra det.

- Da følte jeg, at det her kunne man gøre for alvor og faktisk arbejde med, sagde Falk i et interview med Expressen tidligere på året.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020