Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Avis: Alle i Superligaen får deres løn i næste uge

Alle spillere i Superligaen kan se frem til at modtage deres løn i næste uge, skriver Ekstra Bladet. April kan til gengæld blive en udfordring for klubberne.

Superliga-klubberne har nærmest ingen indtægt i øjeblikket, hvor fodbolden er lammet på grund af coronavirus. De har til gengæld stadig alle udgifterne med spillernes løn som den absolut største udgift.

Ekstra Bladet skriver imidlertid, at alle 14 klubber er i stand til at ubetale løn i næste uge, selv om marts altså stort set ikke har budt på nogen indtægter. Det er først i april, at der kan opstå problemer med lønudbetalingen.

Læs også:Makienok er åben for Superliga-comeback: Har et bånd til Brøndby og andre

Hvis Danmark forbliver lukket ned hele næste måned, og der derfor stadig ikke kan spilles fodbold, kan flere klubber blive så ramte, at det bliver svært at skrabe penge sammen til næste løn.

En stor del af klubberne i Superligaen har sendt spillerne hjem med støtte fra regeringens trepartsordning, og den dækker en del af lønudgifterne til alle klubbens ansatte. På den negative side er spillerne ikke forpligtet til at træne under hjemsendelsen.

Læs også:Superliga-boss: Det er ikke mere ulige vilkår, end vi har i forvejen

Foreløbig har ingen klubber i Superligaen meldt ud, at man vil bede spillerne om at gå ned i løn i en periode. 

Læs også:Hobro vender på en tallerken: Træner på græs fra i morgen

Læs også:Horsens træner ikke på græs: Vi har ingen fodboldbane at spille på

Læs også:OB tager konsekvensen af kommunens forbud: Sender spillerne hjem