• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Superliga-boss: Det er ikke mere ulige vilkår, end vi har i forvejen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Direktøren for Divisionsforeningen mener ikke, at det er unfair, at nogle klubber kan træne på græs, mens andre ikke kan. Det er et vilkår i topfodbold, at nogle har bedre muligheder, siger han.

Af Anders Dehn

I disse dage vender den ene Superliga-trup efter den anden tilbage på træningsbanerne. Men nogle har ikke den mulighed, fordi de lokale kommuner ejer deres træningsanlæg. Det er dog ikke unfair, mener Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, ifølge Ekstra Bladet.

FC København, AGF og Hobro IK råder eksempelvis selv over træningsbaner. Derfor kan de byde spillerne ind til træning med græs under knopperne og en bold i fødderne. 

Læs også:Hobro vender på en tallerken: Træner på græs fra i morgen

Omvendt har OB og AC Horsens måttet sande, at deres kommuner ejer deres træningsanlæg, der derfor er lukkede. Det samme gælder de fleste offentlige idrætsanlæg rundt om i landet.

- For at kunne lave en rigtig fodboldtræning skal man helst have en fodboldbane. Så vidt jeg forstået på Horsens Kommune, er alt lukket ned for alle. Vi har ikke nogen fodboldbane at træne på, sagde Horsens-manager Bo Henriksen til tipsbladet.dk tidligere onsdag.

Læs også:Horsens træner ikke på græs: Vi har ingen fodboldbane at spille på

Men selv om det gør det muligt for nogle klubber at træne på græs, men andre ikke kan, mener Claus Thomsen altså ikke, at det er unfair.

- Det er ikke mere ulige vilkår, end hvad vi har i forvejen. Der er nogle klubber, der har bedre træningsanlæg end andre, og så er der andre, hvis investorer ikke vil opjustere for træningsfaciliteterne. Altså, det er et vilkår i topfodbold, at nogle klubber simpelthen har bedre muligheder end andre, siger han til Ekstra Bladet.

Divisionsforeningen suspenderede i sidste uge Superligaen og divisionerne på ubestemt tid.

Læs også:OB tager konsekvensen af kommunens forbud: Sender spillerne hjem

Læs også:AGF følger i FCK's fodspor: Spillerne skal træne sammen i små grupper

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Superliga

Mere Superliga

Fokus