• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF følger i FCK's fodspor: Spillerne skal træne sammen i små grupper

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Fra i morgen skal AGF-spillerne træne på græs igen. Det bliver dog kun i mindre grupper, og spillerne skal tage direkte hjem bagefter.

Af Anders Dehn

Først åbnede FC København for træning i grupper af fem. Så gjorde OB det samme, men blev banket på plads i kommunen. Nu følger AGF i fodsporene og åbner fra i morgen igen træningsanlægget Fredensvang.

Spillerne kan dog ikke træne, som de var vant til før coronapausen. Træningen skal stadig følge de nye retningslinjer, som Divisionsforeningen udsendte tidligere onsdag. Det betyder eksempelvis, at man maksimalt må være otte personer på banen, herunder spillere, trænere og andet personale.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Derudover skal spillerne møde omklædt i egen transport, de må ikke spise sammen, de må ikke give highfives, de må ikke træne nærkampe, og de skal holde mindst to meters afstand til hinanden.

- Vores mål er, og har hele tiden været, at kunne starte turneringerne igen hurtigst muligt, når myndighederne på et tidspunkt siger ok. Det skal selvfølgelig ske på den meste ansvarlige måde, så der også tages hensyn til spillernes helbred. Med de nye anbefalinger bliver der nu også mulighed for modificeret holdtræning i klubregi, men selvfølgelig med en masse forholdsregler, sagde Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, tidligere på dagen.

Læs også:OB retter ind: Vi accepterer kommunens påbud

Mens AGF og FCK træner samlet i små grupper, fik OB altså ikke lov af Odense Kommune, der ejer det anlæg, klubben havde tænkt sig at bruge. Derfor er OB-ledelsen nu gået i tænkeboks over, hvordan truppen så skal træne.

I alt har halvdelen af Superliga-klubberne sendt deres spillere hjem uden arbejdspligt. Det vil sige, at klubberne ikke må koordinere selvtræning eller sågar forlange, at spillerne løber en tur. Det skal i givet fald være frivilligt.

Læs også:Hobro-boss er nervøs: Vi har sluppet tøjlerne på spillerne

Læs også:Odense Kommune lukker ned for OB's fodboldtræning

Læs også:Ændrer i anbefalingerne: Danske klubber må nu træne i små grupper

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus