• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Horsens træner ikke på græs: Vi har ingen fodboldbane at spille på

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv hvis Bo Henriksen ville sende sine spillere på græs, efter Divisionsforeningen har åbnet for det, kan han ikke. Kommunen har nemlig lukket alle anlæg ned. Det vigtigste grund til at lade være er dog, at klubben mindsker smittefaren.

Af Anders Dehn

FC København gør det, FC Midtjylland gør det, og fra i morgen gør AGF det også. Træner på græs. Ganske vist i små grupper ad gangen, men trods alt med det rette underlag under støvlerne og en bold i fødderne.

AC Horsens kommer dog ikke til at gå i Superliga-konkurrenternes fodspor. Klubben har sendt sine spillere hjem uden arbejdspligt, hvilket vil sige, at manager Bo Henriksen hverken må bede dem om at træne eller sågar ringe til dem og høre, hvordan det går.

Og det kommer ikke til at ændre sig, selv om Divisionsforeningen i dag ændrede retningslinjerne for træning i landets tre bedste fodboldrækker.

- For at kunne lave en rigtig fodboldtræning skal man helst have en fodboldbane. Så vidt jeg forstået på Horsens Kommune, er alt lukket ned for alle. Vi har ikke nogen fodboldbane at træne på. Men det er ikke det afgørende, siger Bo Henriksen til tipsbladet.dk.

Læs også:Odense Kommune lukker ned for OB's fodboldtræning

- Vi føler, vi har truffet den rigtige beslutning. Det, vi gerne vil i forhold til vores medarbejdere, er at passe på dem, så de ikke bliver smittet og ikke bliver smittebærere. Man kan altid diskutere, om det er den rigtige beslutning eller ej, men det føler vi.

- Vi har et socialt ansvar for samfundet generelt. Det er langt vigtigere, end om fodboldspillere holder sig i gang eller ej. Alle har et kæmpestort ansvar for ikke bare at snakke, men sætte handling bag det. Det prøver vi i den grad at gøre og at sende de rigtige signaler. Det vigtigste for mig er, at vi overlever som samfund.

Derudover, siger manageren, er der også et økonomisk perspektiv. AC Horsens sparer 23.000 kroner pr. hjemsendt medarbejder. Det beløber sig til et sted mellem 500.000 og 700.000 kroner for spillertruppen alene.

De klubber, der træner med deres spillere, gør meget ud af at understrege, at de har taget alle de nødvendige forholdsregler mod spredning af coronavirus. Så kunne AC Horsens ikke også bare gøre det og stadig leve op til Bo Henriksens idealer som at passe på hinanden og samfundet?

Læs også:OB retter ind: Vi accepterer kommunens påbud

- Jeg har også været ude at løbe ude på gaden. Det er nemmere at undgå en bil på en gade, når man ikke løber efter en bold, end når man løber efter en. Så har jeg ikke sagt for meget, svarer Horsens-manageren.

Synes du, at de klubber, der træner på græs, ikke sender de rigtige signaler?

- Det har jeg slet ingen holdning til. Det afgørende for mig er vores lille forretning. Vi kan kun gøre, hvad vi tror er det rigtige. Både over for medarbejderne og forretningen. Hvad andre gør, er op til dem selv. Jeg er ikke bedre end nogen andre, siger Bo Henriksen.

- Vi gør, hvad vi tror er bedst. Det er ikke for at være hellig, men det er det, vi tror på. Men det er ikke ensbetydende med, at det er rigtigt.

Også OB havde besluttet at træne i grupper af fem, men Odense Kommunen satte hurtigt en stopper for det. Ligesom i Horsens er alle kommunal idrætsanlæg lukkede, skrev kommunen i en mail til OB.

Læs også:Overblik: Hvem træner, og hvem træner ikke i Superligaen?

Læs også:AGF følger i FCK's fodspor: Spillerne skal træne sammen i små grupper

Læs også:FCM-træner: Vi har også trænet med spillerne i grupper