• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Avis: Ajax er interesseret i Superligaens yngste målscorer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ajax er vilde med danske Jeppe Kjær Jensen fra AC Horsens.

Af Kenneth Jensen

Han fik debut på sin 16 års fødselsdag og er den yngste i Superliga-historien, han blev onsdag den yngste til at score i Superligaen, og måske kan Jeppe Kjær Jensen også snart kalde sig udlandsdansker.

Den driblestærke kantspiller, der var flyvende mod Hobro og altså scorede, har vist et stort potentiale, og i udlandet har de også fået øje på den 16-årige dansker. Det skriver Horsens Folkeblad.

Ifølge avisen er AFC Ajax interesserede i Jeppe Kjær Jensen.

Så meget, at klubben har været på besøg til træningen i AC Horsens for at se nærmere på den unge dansker. AFC Ajax mødte frem med to klubrepræsentanter, hvilket må siges at bekræfte en interesse for den talentfulde spiller. Ifølge Horsens Folkeblad var de to repræsentanter også til stede under opgøret mellem Horsens og Hobro, hvor Kjær altså spillede en stor kamp.

Bo Henriksen er sparsom med oplysninger, men siger til Horsens Folkeblad:

Læs også:Van der Vaart om Højbjerg: Jeg er ikke stor fan af ham

- Generelt vil jeg godt sige, at Ajax Amsterdam kunne være et spændende match for en ung dansk spiller, lyder det altså fra manageren.

Det er helt oplagt, at Jeppe Kjær bliver solgt denne sommer, da han har gjort det fremragende og kan komme i et bedre udviklingsmiljø, for eksempel i Ajax. Samtidig har AC Horsens visse økonomiske udfordringer, der kan blive lettere at håndtere, hvis der dumper en pæn millioncheck ind.

Det er dog ikke kun AFC Ajax, der er interesseret, for også danske topklubber har haft snøren ude, og andre klubber i udlandet kender også Jeppe Kjær.

I Danmark er det John Steen Olsen, der er scout for Ajax, og det er ham, der blandt andet har fået fingrene i folk som Kasper Dolberg og Christian Eriksen. At Ajax så er mødt frem med to mand i Horsens, sætter en tyk streg under Amsterdam-klubbens interesse for stortalentet.

Læs også:Avis: AFC Ajax vil købe Pierre-Emile Højbjerg

Jeppe Kjær Jensen har indtil videre spillet syv Superliga-kampe. Han har scoret en enkelt gang og har tre assists.

Ajax har allerede én gang denne sommer handlet i Danmark. Klubben har købt 17-årige Eskild Munk Dall i Silkeborg IF, og generelt har klubben en fin tradition for at udvikle danske spillere til førsteholdet.

På det nuværende Ajax-akademi løber Christian Kjelder Rasmussen rundt, mens Victor Jensen spiller på Ajax' reservehold.

Der er pt. ingen danskere på førsteholdet - Lasse Schöne, Rasmus Nissen Kristensen og Kasper Dolberg forlod klubben i sommer. Tidligere har Ajax haft spillere som Christian Eriksen, Viktor Fischer og Nicolai Boilesen, og går man helt tilbage, er det navne som Frank Arnesen og Søren Lerby, der har været stjerner hos Ajax.

Læs også:Zlatan efter comeback: Havde vundet Serie A, hvis jeg havde været her fra start

Læs også:FC Nordsjælland snupper 16-årig nordmand foran storklubber

Læs også:Ajax-boss peger på dansker: Kan blive en fremtidig toptræner

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus