• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Boilesen om Wilczek-skifte: Hørte, Twitter næsten crashede i morges

Foto: FC København

Nicolai Boilesen glæder sig til at arbejde sammen med polske Kamil Wilczek, der ifølge den danske back er et "bæst i feltet".

Af Kenneth Jensen & Ole Hoffskov

Det var en sand transferbombe, da FC København torsdag formiddag kunne præsentere den tidligere Brøndby-angriber Kamil Wilczek på en treårig aftale. Polakken var elsket på den københavnske Vestegn, men er det nok ikke længere, efter han har taget skiftet til ærkerivalerne.

Nicolai Boilesens historie er ikke helt den samme som Kamil Wilczeks, da venstrebacken aldrig var førsteholdsspiller i Brøndby, inden han skiftede til AFC Ajax. Wilczek var topscorer, bar også anførerbindet og var den store helt hos klubbens fans. Men Boilesen ved nok lidt om, hvad der venter Kamil Wilczek den næste tid. 

- Det vil ikke overraske mig, hvis der bliver lidt. Jeg har hørt, at Twitter næsten crashede i morges og i går. Men han er en kølig polak, der har styr på det, så jeg er ikke så nervøs for ham, siger Nicolai Boilesen efter dagens træning til den danske presse.

Læs også:Brøndby-træner om Wilczek i FCK: Det er ikke noget, vi blander os i

Boilesen forstår, hvis der er utilfredshed fra Brøndbys fans, men han peger også på, at gamet nu engang er sådan.

- Jeg kan forstå, når man holder med et hold, at man aldrig vil se ens tidligere spillere tage til ærkerivalerne, men det er ikke første gang i verdenshistorien. Det er første udlænding? Jeg kan ikke se, hvad forskellen er, om det er en udlænding eller en dansker. Det er, hvad det er. Sådan er fodbold. Det sker en gang imellem - det sker også på den store scene på niveauer over Superligaen. Al respekt for Brøndby og FCK, der bestemt er ærkerivaler, der er vist også andre steder i Europa, hvor det sker med store stjerner.

Polakken er blevet 32 år, og rutinen betyder, at Boilesen ikke er nervøs for, hvad Wilczek skal gå igennem.

- Uanset om det er hold, der ikke kan lide dig eller ej. Når du spiller på udebane, kan modstanderholdet ikke lide dig, så det er, hvad det er. Jeg er rimelig sikker på, at Kamil er så professionel og har prøvet så meget i sin karriere og har den erfaring, at når vi spiller, er det ligegyldigt, hvor meget de buher. I sidste ende handler det om, hvordan du præsterer inde på banen, og han kan være med til at hjælpe os til at flytte os til næste niveau.

Læs også:Det store Europa-overblik: Sådan spilles turneringerne til ende

Det er en ægte målræv, FCK har fået ind, forklarer Boilesen.

- Det er dejligt med ekstra kvalitet på holdet, nu har vi desværre mistet "Doye", så velkommen til Kamil. Vi glæder os til at se ham ude på banen. Jeg tror, han træner for sig selv i dag, fordi han lige er fløjet hertil og skal testes og så videre. Vi glæder os til at have ham inde i stalden - han har vist sig at være en af de allerbedste angribere i Superligaen i lang tid, så det kan vi kun være glade for, siger Boilesen, der også er glad for, at han ikke skal stå over for Wilczek:

- Kamil har en målnæse ud over det sædvanlige. Han er et bæst inde i feltet. Han er super stærk og super klog, og når vi mødte Brøndby, var han hovedpersonen, når vi snakkede taktik op til den slags kampe.

Polakken har fået en treårig aftale i FC København. Han scorede 71 Superliga-mål i 124 kampe for Brøndby.

Læs også:Sjælden Conte-ros til Eriksen: Han er en god knægt

Læs også:Det forbudte skifte: Kamil Wilczek nyt medlem i kontroversiel gruppe

Læs også:Wilczek ikke i tvivl: FC København er det rigtige for mig

---------------------------

Se OB - FC Nordsjælland og Randers - AGF i weekendens Superliga på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus