Video : Tipsbladet
Superliga

Brøndby-træner om Zorniger-stilen: Det var super-svært at fastholde

Brøndby-træner Niels Frederiksen vil hellere end gerne have Brøndby-holdet til at presse ganske højt på banen - men alt med måde.

Da Niels Frederiksen i sommeren 2019 satte sig i trænersædet i Brøndby var der en vis forventning til, at Brøndby fortsat ville presse højt og hårdt, som det havde været tilfældet under forgængeren Alexander Zorniger, der endte med en fyreseddel, hvilket gav assistenten Martin Retov en mellem-periode i cheftrænerstolen.

Med 24 kampe afviklet i sæsonen evaluerer Niels Frederiksen lidt på tilstanden omkring måden at spille på. For det høje pres har ikke været det samme som under Zorniger - men det har sin naturlige forklaring.

Læs også:Billige udlændinge: Stjæler de Superliga-jobbet fra danske talenter?

- Jeg har et fundamentalt andet syn på, hvad fodbold er for et spil. Vi vil gerne bevare noget af det samme aggressive udtryk, men det er klart, at vi har væsentligt mere fokus på, hvad vi vil med bolden og hvordan vi vil skal spille med bolden end tidligere – og det er ingen kritik, siger Niels Frederiksen til dplay-programmet "Mens vi venter"

- Jeg vil som udgangspunkt gerne spille aggressivt presfodbold, og jeg vil gerne stresse modstanderen højt. Det giver de mest interessante fodboldkampe, og vi lever af at fodbold skal være interessant at se på.

Læs også:Medie: Lyngby kan tjene stort millionbeløb på Yussuf Poulsen-transfer

- Det, jeg lærte af de første måneder her, var, at det var super svært at fastholde det, hvis du samtidig gerne vil lægge noget vægt på, hvad du gør, når du har bolden.
Derfor var vi nødt til at gå lidt væk fra det. Jeg håber, at vi kan få et lidt mere aggressivt udtryk med tiden. Men det er klart, at med min optik, skal det ikke være lige så ultimativt, som det var på et tidspunkt. For det har for store omkostninger.

Brøndby er efter de 24 runder nummer fire i tabellen - blot et point efter AGF på tredjepladsen. Der mangler to runder af grundspillet.

Se hele interviewet med Niels Frederiksen øverst i videoen. 

Læs også:Tre tidligere Superliga-spillere på svensk landstræners ’drømmehold’

Læs også:Carsten V. Jensen: Helt afgørende at løfte i flok

Læs også:Bekræftet: Brøndby-trup og ledelse går ned i løn i tre måneder