Superliga

EfB-direktør: Ingen fyring på vej

Det er udelukkende Ove Pedersens egen beslutning at stoppe i Esbjerg fB. En fyring var ikke på vej, bedyrer klubbens adm. direktør.

Dagens chok kom tidligt på formiddagen, da Esbjerg fB meldte ud, at Ove Pedersen stopper som manager i den vestjyske klub efter en katastrofal start på forårssæsonen med hjemmebanenederlag til både SønderjyskE og Randers FC.

Læs også: Ove Pedersen stopper i Esbjerg

- Af respekt for klubben, mente Ove, at der skulle ske noget. Det er en erkendelse, han er nået frem til på grund af den måde, vi er kommet fra start på her i foråret, hvor vi har tabt to kampe til vores direkte rivaler i bundkampen, siger Esbjergs adm. direktør Søren Poulsen til tipsbladet.dk.

I følge Esbjerg-direktøren er det udelukkende Ove Pedersens egen beslutning at smide tøjlerne. Ledelsen i den vestjyske klub forberedte ikke en fyring på trods af klubbens position under nedrykningsstregen.

- En fyring har ikke været på tale. Oves situation har slet ikke været til diskussion. Han kom selv til os i går efter kampen, og sagde, at han stoppede. Derfor havde vi et møde i går, hvor vi lige skulle snakke tingene igennem, fortæller Søren Poulsen.

Høgh: Mega dårlig samvittighed over for Ove

Ove Pedersen afløses nu af sin hidtidige assistent Jess Thorup, der overtager cheftrænerhvervet med øjeblikkelig virkning.

- Det har hele tiden været meningen, at Jess skulle prøves af som cheftræner på et tidspunkt, hvis han gjorde det godt som assistent. Og vi har ikke haft noget at udsætte på hans arbejde. Nu sker der det, at Oves position som manager nedlægges, og Jess Thorup bliver cheftræner. Indtil videre indtil den 30. juni, forklarer Søren Poulsen.

Esbjerg og klubbens nye cheftræner, Jess Thorup, har seks point op til redning med 12 kampe tilbage af Superliga-sæsonen.