Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCM-boss spår stort salg af Evander: Det bliver ikke billigt

Superliga-profilen Evander fra FC Midtjylland kan ende med at blive et af de største - hvis ikke det største - FC Midtjylland-salg nogensinde.

Hvor længe er brasilianske Evander i FC Midtjylland? Svaret på det spørgsmål er formentlig, at han ikke er det ret længe. Det er nemlig en ekstremt dygtig spiller, som FC Midtjylland forventer sig meget af i foråret, og klubben ved, at man snart kan stå foran et stort salg. Til meget store penge. Det fortæller Claus Steinlein og Rasmus Ankersen i et dobbeltinterview med TV Midtvest.

Evander må sidde over mandag, hvor han er i karantæne, når FC Midtjylland møder Lyngby, men derefter går det brasilianske show i gang, og det forventes, at Evander kan løfte FC Midtjylland mod det guld, klubben benhårdt jagter i dette forår.

Spørgsmålet er så, om Evander allerede til sommer skal sælges:

Læs også:Optakt: FC Midtjylland - Lyngby BK

- Når prisen er rigtig. Det bliver ikke billigt - så meget kan jeg sige, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen til TV Midtvest.

FC Midtjyllands bestyrelsesformand afviser ikke, at den 21-årige midtbanespiller kan blive klubbens største salg nogensinde, når han en dag bliver solgt.

- Måske. Jeg vil sige det sådan, at der er flere forskellige ting i sådan en prisstruktur, når man sælger en spiller. Man vil jo gerne have så mange penge ind på bankbogen med det samme, men man må også holde øje på, hvad spillerne kan generere i fremtidige indtægter. Da vi solgte Pione (Sisto) til Celta Vigo, var vi kloge nok til at få en del bonusser i den aftale, der måske har givet os 15 millioner mere på toppen af det, han blev solgt til.

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub

- Det er det, vi skal med Evander, når den tid kommer. Vi skal prøve at sælge ham til den rigtige klub, hvor han kommer til at spille, og hvor der er et endnu større salg inden for et år eller to. I stedet for at sælge ham til et hold, hvor han ikke spiller, og hvor man ikke får noget ud af de bonusser og procenter af den næste transfer, vi altid forsøger at forhandle ind i aftalerne, forklarer Rasmus Ankersen.

Ifølge Claus Steinlein minder Evander om en af Hedens helt store helte, nemlig Mohamed Zidan. Egypteren tryllede i starten af 00'erne i FC Midtjylland, og han gjorde det så godt, at MCH Arena i folkemunde bare blev kaldt "Zidan Arena". Siden rykkede Mohamed Zidan til Tyskland og spillede for Werder Bremen, HSV, Borussia Mönchengladbach og Mainz.  

Lige nu er det Alexander Sørloth, der har prisen som den dyrest solgte FC Midtjylland-spiller. Ham fik FC Midtjylland op mod 100 millioner kroner for, da han blev solgt til engelske Crystal Palace for to år siden. Bonusser gør, at FCM kan ende med endnu flere penge for Sørloth.

Læs også:Karantæner - hvem er ude?

Læs også:Store profiler ude af Superligaens forårs-premiere

Læs også:FC Midtjyllands storindkøb før forårsstarten: Vi er, hvor vi skal være