• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen & Anders Dehn

FCM og BIF holder øje: Chelsea kan skabe problemer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den kommende danske mester skal håbe på, at Manchester City vinder Champions League, eller at Chelsea ender i top fire i Premier League. Ellers er der ballade.

Af Kenneth Jensen & Anders Dehn

I morgen kan det danske mesterskab blive afgjort. Det kræver, at FC Midtjylland slår FC København i aften, og at Brøndby IF sætter point til, når holdet gæster AGF torsdag.

Men hvor det nærmest har været sikkert, at den danske mester som minimum ville ende i Europa League-gruppespillet, er det nu lidt mere usikkert.

Forklaringen er, at Chelsea er i Champions League-finalen.

Vinder Chelsea finalen, og kvalificerer Thomas Tuchels mandskab sig ikke til Champions League via Premier League, vil Chelseas indgang til Champions League være som forsvarende vinder. Og dermed "tager" klubben pladsen fra den danske mester, der i stedet må starte i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.

Så er man ikke garanteret en plads i Europa League, men i stedet i den lille Conference League. Chelsea er aktuelt nummer tre i Premier League, men Leicester City er bare ét point efter, og Liverpool er fire point efter, men har spillet en kamp færre.

Sidst, en Champions League-vinder ikke kvalificerede sig via den hjemlige turnering, var i 2012, hvor netop Chelsea vandt Champions League-finalen over Bayern München, men i den hjemlige turnering sluttede som nummer seks.

Hvis Manchester City vinder Champions League, eller hvis Chelsea vinder turneringen og ender i top fire, får den danske mester plads i Champions League-playoff og vil altså være garanteret et Europa League-gruppespil. Et sådan vil formentlig give et sted mellem 60 og 80 millioner kroner til det danske mandskab.

Omvendt giver Conference League-deltagelse "blot" 30-45 millioner kroner - ifølge FCK's Daniel Rommedahl - så det vil både være en sportslig og økonomisk nedgradering.

Værd at bemærke er også, at den danske mester bare vil være én sejr fra et Champions League-gruppespil, hvis Chelsea ikke vinder Champions League eller ender i top fire i Premier League.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020