Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-træner trives under pres: Der er kun ét mål, og det er mesterskabet

Superliga-klubben FC Midtjylland går ind foråret som favorit til at vinde mesterskabet, og den favoritværdighed tager klubben fra Ikast og Herning gerne på sig.

De ærgrer sig nok stadig en smule over, at det endte med et nederlag i sidste runde i efteråret mod AGF, FC Midtjylland, for med en sejr over holdet fra Aarhus kunne FCM have gået på vinterpause med et forspring på syv point til mesterskabskonkurrenterne fra FCK. I stedet er forspringet på fire point, og dermed tegner det også til at blive et meget spændende forår i Superligaens top.

Men FC Midtjylland kommer i foråret ikke til at gemme sig. Klubben melder klart ud, at det er mesterskabet, man går efter, og det sker efter et transfervindue, der indtil videre har sendt både Anders Dreyer og Lasse Vibe til FC Midtjylland.

- I nogle kampe, hvor vi var ramt af skader og karantæner, kunne vi se sårbare ud (i efteråret, red.). Nu har vi fået to ekstra ind rent offensivt, og det gør, at fleksibiliteten er anderledes.

- Så ved jeg godt, vi har sagt farvel til Marcondes, som forhåbentlig stadig er i spil, men det var tanken, da vi hentede de to ind, at vi skulle have lidt flere alternativer til det offensive. Jeg føler egentlig, vi er godt rustet defensivt og på den centrale midtbane, så jeg er sindssygt positiv over den trup, vi har nu, og bliver det sådan, når vinduet lukker i, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi har poweren til at tage mesterskabet, siger cheftræner Brian Priske til tipsbladet.dk.

Brian Priske fik cheftrænerjobbet på midlertidig basis i august, hvor Kenneth Andersen valgte at stoppe. Siden har holdet hentet masser af point, og holdet har også leveret på de underliggende parametre, man måler sig på i FCM.

Læs også:Ronnie Schwartz har skadesproblemer på Silkeborgs træningslejr

For at sikre godt spil og resultater i foråret er det kravet fra cheftræneren, at man først og fremmest giver til holdet. 

- Vi skal levere på mindst lige så højt niveau som i efteråret. For at vores individuelle kvaliteter kan komme i spil kræver det, at drengene skal give til holdet og hinanden. Holdet skal performe først, før deres individuelle kvaliteter kommer i spil.

- Fremstår vi som hold, tror jeg også på, at vi har de individuelle kvaliteter til at kunne gøre ondt på samtlige hold i ligaen, så det kræver stenhårdt arbejde og koncentreret arbejde fra drengene, og de ved, de næste fire måneder bliver hårde, for der er kun ét mål, og det er mesterskabet. Det er mesterskabet, der tæller, og det bliver tæt. Vi skal stå sammen, for vi er bedst, når alle arbejder for hinanden og kender betydningen af, at der står en ved siden og ryggen for at hjælpe, siger Brian Priske.

En af de ting, der for alvor fungerede for Brian Priskes FC Midtjylland i efteråret, var defensiven. Klubben lukkede bare 13 mål ind i 20 Superliga-kampe, og det var blandt andet medvirkende til, at man vandt flere af de tætte kampe.

Nu går klubben ind til foråret som favorit til at tage titlen, og den favoritværdighed vil hverken Priske eller FC Midtjylland gemme sig bag.

Læs også:Kent N. om stærke østrigere: Minder om FCM bare med et nøk mere

- Jeg tror ikke, det bliver nemt, men det er nu engang sådan, verden er blevet. Vores kvaliteter de sidste 20 år har gjort, at vi er en klub med en status, der skal kæmpe med om mesterskabet, og det pres skal vi leve med. Vores største pres er vores eget. Internt, men også fra spillerne. De er enormt ærekære omkring deres egen rolle og situation. Så presset er sindssygt stort fra dem selv, men det skal vi lære at kunne håndtere og holde fokus på det, vi kan gøre noget ved: Hverdagen og de kampe, vi skal spille, siger FCM-træneren.

FC Midtjylland vandt onsdag med 4-0 ude over Hammarby i en testkamp, og indtil videre har Brian Priske prøvet lidt forskellige formationer af. Man har spillet i den klassiske 4-2-3-1, og man har spillet 4-3-3. Det kigger Priske og trænerteamet lidt nærmere på for at finde ud af, hvor meget der er justerbart i løbet af kampene.

- Nu prøvede vi mod Silkeborg (fredag, red.) at spille med tre centrale midtbanespillere, og det lykkedes langt hen ad vejen fint. Så jeg tror hele tiden, at det handler om fleksibilitet og at have en Plan B eller C, eller hvad du nu vil kalde den, hvis der kommer skader og karantæner. Så er vi forberedte. Eller skal man bare ændre udtryk i kampene? Så vi har mange strenge at spille på, og vi har power og fysik. Nu har vi også fået nogle typer ind med klogskab og andre kompetencer, siger Priske.

Superligaens tophold åbner foråret med en hjemmekamp mod Lyngby mandag den 17. februar - lørdag rejser holdet tl Dubai på træningslejr, og her intensiveres forberedelserne.

Læs også:Midtjylland-træner jubler over indkøb: Vi bliver lidt sværere at læse

Læs også:Avis: Premier League-klub vil hente dansk back inden transferdeadline

Læs også:FCM-profil er tilbage: Man finder ud af, hvor fedt et job man har

Læs også:Vinterpause i Superligaen: Sådan gør din klub