• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Midtjylland-træner jubler over indkøb: Vi bliver lidt sværere at læse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brian Priske føler, at FC Midtjylland er godt rustet til det forår, som klubben står foran. Og man har fået spillere ind, der kan gøre en forskel.

Af Kenneth Jensen

De havde ikke bredde nok i truppen offensivt i efteråret, så det har Brian Priske og FC Midtjylland brugt transfervinduet på at løse. Klubben har hentet både Anders Dreyer og Lasse Vibe til, og dermed står FC Midtjylland godt.

Det er der også behov for. FC Midtjylland fører Superligaen og jagter det tredje mesterskab siden 2015. Det er man ikke blege for at sige, at man skal vinde.

Eneste mand, man har sagt farvel til blandt starterne fra efteråret, er Emiliano Marcondes. Og Brian Priske melder om stor tilfredshed med januarvinduet og opstarten indtil videre.

- Det er ikke er sådan, at jeg går og håber og tror på Marcondes, eller at der skal komme nogen udefra nu her. Jeg er sindssygt tilfreds med den her trup. Jeg har været megatilfreds med hele opstarten, for der er trænet på højt niveau. Vi har fået power ind og danske spillere, som allerede nu har haft en impact på truppen og har været med til at samle tingene.

- Jeg tror ikke, det er til at sige, om der sker noget i den sidste uge her - det ved man nok aldrig - men for mig kunne vinduet sagtens være lukket i nu. De første uger har været rigtigt gode, de første træningskampe har også været sindssygt gode langt hen ad vejen, så jeg tror på, at om tre uger står vi lige nøjagtigt der, hvor vi gerne vil, siger cheftræner Brian Priske til tipsbladet.dk.

Han har fået spillere tilbage fra udlejninger, mens unge folk også byder sig til. Truppen er derfor stor, mens FCM forsøger at finde ud af den bedste trupsammensætning. Nok også en tand for stor.

Læs også:FCM klapper i om svensk stjerne: Vi har set historien

- Vi har fået Vibe og Dreyer, som har noget ekstra fart, så vi står lige nu med en relativt stor trup, også fordi vi har suppleret lidt med nogle unge – fire til seks – der har trænet med i den her opstart. Opstarten har givet et billede af, hvor (Babajide) David har rykket sig hen. Også Kaan (Kairinen). (Sammy) Skytte har desværre ikke trænet så meget med holdet på grund af en skade.

- Men et par af dem har vist de kvaliteter, de har, og vi har set, at de har bygget på i andre klubber, og så handler det i sidste ende om, at der bliver fundet en fælles beslutning om, hvor den kommende tid skal være henne.

- Jeg er sindssygt taknemmelig for den trup, vi har til rådighed, og de spillere, der er kommet hjem. Vi har et godt materiale til rådighed – sindssygt gode spillere med forskellige kompetencer – og jeg er glad for, at vi har suppleret med Dreyer og Vibe, der gør, vi har lidt flere strenge at spille på, og vi bliver lidt sværere at læse og har lidt mere kvalitet, siger Brian Priske.

Cheftræneren har dog et spørgsmål i forhold til truppen. Højrebacken er der ikke meget konkurrence på, og Joel Andersson er den eneste naturlige højre back.

- Det er en af de positioner, vi er ekstra sårbare på. Det er det, snakken går på - om der skal justeres lidt eller ej. Men ellers bliver det en af dem, der allerede er i truppen, og det er klart, at det ikke er optimalt. Men lad os se, hvad der kommer til at ske - der er ikke så meget andet at gøre, siger Priske.

FC Midtjylland kan bruge Jens-Lys Cajuste, der har spillet pladset nogle få gange, men det var, da FCM spillede med wingbacks. Ved mandagens træning var det Manjrekar James, der spillede back for det ene af de to hold.

Læs også:Priske ærgrer sig over manglende vinderkultur i FCM-nederlag

FCM tager på træningslejr til Dubai lørdag, og cheftræneren tror på, at man kan bruge lejren til at finde de sidste procenter, så holdet står klar til Superliga-fodbold midt i februar. 

- Overordnet set og over en bred kam kom spillerne tilbage i en god forfatning, hvilket fra starten gjorde, at vi kunne få presset noget af den intensitet ind i spillet, vi ville. Og så har vi fået spillet et par træningskampe, hvor alle mand har fået lov at vise nogle af deres kvaliteter inden for de rammer, vi gerne vil se - og det har også givet os i staben et godt billede af, hvor de er henne – både fysisk, men også teknisk og taktisk – så vi har et godt billede af mange spillere på kort tid. De første efterhånden 16-18 dage har det set fornuftigt ud.

- Vi er på vej i den retning, vi gerne vil, og vi får bygget på. Vi har en træningskamp i morgen (i dag, red.), hvor vi kan spille længere tid med nogle, og så forhåbentlig være klar til Dubai, siger Brian Priske.

Det er 16.15, at FC Midtjylland møder Hammarby i en testkamp tirsdag.

Læs også:FC Midtjylland-træner om skadet kvintet: Intet alvorligt

Læs også:FC Midtjylland uden flere nøglespillere i testkamp

Læs også:FC Midtjylland-træner roser ny duo: Har gjort det fantastisk