• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

- Jeg tænkte på at køre galt for at få hjælp

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-angriberen åbner op angående en meget svær tid i engelsk fodbold.

Af Victor Risager

I sommeren 2013 blev Nicklas Helenius solgt til Premier League-klubben Aston Villa, men det ophold blev en særdeles hård tid for den nu 30-årige angriber. Det åbner han op for i tv-programmet “Offside” mandag aften.

Nicklas Helenius blev således ramt af en tarm-infektion, hvor han fik feber og tabte sig op til syv-otte kilo på blot få dage. Efterfølgende døjede han også med smerter i leddene, hvilket siden viste sig at være en nerveinfektion.

Samtidig gik det nedad bakke mentalt Nicklas Helenius, der ifølge eget udsagn får depression, angst og stress, og det hele ramlede sammen en dag i januar.

- Den dag var helt vanvittig. Først ringer min nuværende kone om morgenen og siger, hun er gravid. Så kommer jeg ind på managerens kontor og får at vide, at jeg gerne må lejes ud, for det er en god ide at få noget spilletid og udvikle mig. Så skal vi træne, og så sker der det, at der er en forsvarsspiller, der laver en hård tackling og brækker benet på andenangriberen. Så kommer jeg ind og kan ikke blive lejet ud alligevel. Så går jeg i bad og ringer først til agenten og siger, at det ikke går alligevel. Min kone ringer så og siger, at hun er gravid med tvillinger. Der rumlede det hele, og jeg gik helt ned, lyder det fra Nicklas Helenius i "Offside". 

Efterfølgende blev det klart for den nuværende Silkeborg-angriber, at han måtte søge hjælp. 

- Jeg kan huske, at på vej hjem er jeg næsten helt ude og sige, at jeg skal have hjælp, og hvad skal jeg gøre? Jeg tænker på, om jeg skal køre ind i et eller andet for at få hjælp. Jeg var nødt til at få noget hjælp. Jeg kan huske, jeg var hjemme i weekenden, og der kan jeg huske, at jeg køber håndboldspilleren Lars Christiansens bog om også noget med angst og finder den psykolog, han har brugt. Jeg ringer til min agent og siger, at det er ham, jeg skal bruge. Vi får sat det op, og så skulle det jo bygges op. Jeg kan huske fra første samtale med ham gik det allerede bare lidt op.

- I den periode er jeg afhængig af sovemedicin. Fuldstændig afhængig af det. Jeg har taget det hver dag i halvanden måned. Min mor rejser over, fordi hun er bange for, at jeg skal være alene derovre, og jeg ligger to dage med abstinenser og sover ikke i 48 timer. Men allerede på tredjedagen sover jeg lige pludselig seks timer og sov meget længere end i en lang periode, og end jeg gjorde på det åndsvage sovemedicin. Jeg vidste jo godt, at det var det mentale, der skulle arbejdes med, siger han. 

30-årige Nicklas Helenius nåede kun én sæson i Aston Villa, inden han blev lejet tilbage til AaB. Siden har han også været i Silkeborg IF, hvor han også spiller nu, samt OB og AGF. 

Se hele klippet i videoen øverst i artiklen, hvor Nicklas Helenius åbner op om den svære tid.  

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020