Foto: Getty Images
Superliga

Lalandia i krise: Det er en katastrofe for FC København

Det er en katastrofe for FC København, at Lalandia må holde lukket i så lang tid. Badelandskæden bidrog i 2019 med over halvdelen af omsætningen i Parken Sport & Entertainment.

Udbruddet af coronavirus har vendt op og ned på mange ting - også økonomien i det ellers overskudsgivende selskab Parken Sport & Entertainment, som er selskabet bag FC København.

Fodboldklubben bidrager ikke positivt til selskabet så længe, der ikke spilles kampe, men endnu værre er det for badelandskæden Lalandia, som også er en del af selskabet. Lalandia, der sidste år bidrog med 57 procent af omsætningen i Parken Sport & Entertainment, er lukket helt ned.

Læs også:Ekspert: Vi må forholde os til, at Superligaen måske ikke bliver spillet færdig

Det er en kæmpe streg i regningen for FC København, fastslår Morten W. Langer, der er chefredaktør på Økonomisk Ugebrev.

- Det er en katastrofe for dem – ligesom det er for alle andre underholdningssteder, der ikke kan holde aktiviteten. Som jeg ser det, får Parken svært ved ikke at komme ud af 2020 med et stort underskud, medmindre Lalandia åbner inden for nærmeste fremtid. Og det er der nok ikke så mange, der tror på, siger Morten W. Langer til Ekstra Bladet.

Læs også:Råd til FCK-spillerne: Lad være med at se TV 2 News hele tiden

Parken Sport & Entertainment meldte lørdag ud, at man har suspenderet forventningerne til 2020. Forventningerne var i første omgang en omsætning på 900-950 millioner kroner samt et overskud mellem 0 og 20 millioner. Selskabet kan lige nu ikke give et bud på, hvad man nu forventer på bundlinjen for indeværende år.

Den 14. maj lander delårsrapporten for første kvartal af 2020. 

Læs også:Dolberg og Skov indbringer millioner: Transfers redder Silkeborgs regnskab

Læs også:SIF-direktør jubler over Dolberg- og Skov-millioner: Værd at hæfte sig ved

Læs også:NordicBet Liga-klub har fået tilført millioner