Foto: Getty Images
Superliga

Optakt: SønderjyskE - AaB

SønderjyskE blev dukket i den seneste hjemmekamp, og nu kommer et AaB-hold med vind i ryggen. Hvem vinder i Haderslev på søndag?

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 18.00
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #sjeaab #sldk

Holdnyt:
SønderjyskE:
Efter to sejre og en ubesejret stime på fem kampe kom SønderjyskE i den grad ned på jorden, da det i seneste runde blev til klokkeklart 1-4-nederlag til et velspillende hold fra FC Nordsjælland, der bare var bedst.

Det skal der naturligvis rettes op på, når AaB kommer på besøg i en kamp, der for begges vedkommende gælder udfordringen at hænge på Top 6-toget. 

Glen Riddersholm måtte kort før kickoff mod FC Nordsjælland se Alexander Bah gå i stykker med en skade, der sendte Jeppe Simonsen på banen fra start i stedet - ikke, at det var nogen som helst undskyldning for det klare nederlag.

Bah var dog onsdag atter i fuld træning, og han er også udtaget til opgøret mod SønderjyskE. Værre så det ud for en af holdets andre profiler, Mads Albæk, der måtte afbryde træningen på grund af lårproblemer, men også Albæk er udtaget til kampen.

Derudover har sønderjyderne både Artem Dovbyk, Danny Amankwaa og Mads Hansen udtaget igen.

AaB:
AaB var nede og vende med tre nederlag i træk, men er igen på vej frem og kommer med to sejre i træk i form af en udesejr i Hobro og senest en hjemmesejr over OB. I den seneste kamp mod den fynske stolthed var der dog ikke ret meget at juble over i forhold til spillet på banen, hvor ikke meget lykkedes. 

Ellers har ugens største nyheder fra det nordjyske naturligvis været fyringen af Allan Gaarde som sportsdirektør, hvilket dog spillerne nok næppe kommer til at lade sig mærke af søndag aften. Det handler om kontinuiteten og det faktum, at målet er holdt rent to kampe i træk og at sejrene er sikret i ikke voldsomt prangede præstationer. 

Ude er fortsat Tom van Wert, Lukas Klitten og Rasmus Thelander. Jakob Ahlmann tilslutter sig desuden listen over skadede spillere.

Desværre bliver kampen også uden cheftræner Jacob Friis, der af personlige årsager ikker er med i Haderslev.  Assistenttræner Lasse Stensgaard har ansvaret, men bliver flankeret af assistenttræner Allan K. Jepsen og U/19 Ligatræner David Olsen.

Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
AaB: Ingen

Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-3-3): Mielitz – Bah, Luijckx, Banggaard, Gartenmann – ”Greko” Jakobsen, Albæk, Rojas – Hassan, Lieder, Absalonsen

Læs også:Solbakken raser: Det er en skandale - vi kæmper for dansk fodbold

AaB (4-4-2): Rinne - Pallesen, Okore, Pedersen, Børsting - Fossum, Christensen, Olsen - Kusk, Kaufmann, Andersen

Profilen:
Hvad blev der af Kasper Kusk? Han var med fra start i de tre tabte kampe, og netop i de kampe, skuffede han træner Jacob Friis. Så scorede han hele fem mål i den knusende pokalsejr over Vejgaard, men fik ikke træneren til at glemme nogle af de defensive mangler, som kantspilleren havde vist i Superligaen. Så mod var han på bænken og fik første de sidste fem minutter. Mod OB blev det slet ikke til spilletid. 

Profilen der var med til at bære guldet til AaB i 2014 erkender, at perioden nok ikke har været alt for god men at han skal kæmpe sig tilbage og fokusere på blandt andet at være bedre i presset, når modstanderen har bolden. Frederik Børsting har vundet pladsen på holdet - netop på grund af en mere indædt indstilling til at arbejde hårdt med og uden bold, hvilket han atter vidste mod OB. Mon ikke Kusk atter varmer bænken, mens Børsting brager igennem på kanten. 

Vidste du, at..:
AaB har ikke tabt i Haderslev i de seneste seks Superliga-møder - det er blevet til fire sejre og to uafgjorte. 

Dom:
AaB har krammet på SønderjyskE, som det netop er beskrevet , og taber sjældent i Haderslev. SønderjyskE. Lucas Andersen er manden, der kan gøre tingene på egen hånd for nordjyderne, men han og resten af AaB-holdet skal være indstillet på et SønderjyskE-hold, der går på banen for at slette det sløje indtryk, der specielt efter pausen blev udtalt mod FC Nordsjælland. 

Det bliver en herre-fight i Haderslev søndag, og vi tipper en tæt 1-1-kampe, der ikke kommer til at rokke det helt vilde for nogen af de to hold i jagten på Top 6.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hva' så AGF - hvordan synes I selv, det går?

Læs også:Riddersholm ærgrer sig: Endnu engang annulleres et mål fejlagtigt

Læs også:Syv skarpe til Superligaen: Quiz med om tilskuerrekorder

Læs også:AGF-fyring overraskede ikke Riddersholm: Jeg havde pakket kontoret ned

Læs også:Riddersholm om omdiskuteret jakke: Den dårligste oplevelse, jeg har haft