Sensationen var tæt på: AGF blev hårdt presset af klub fra Fynsserien

Marstal/Rise var foran med 2-0 undervejs mod AGF i pokalkampen, som skulle helt ud i forlænget spilletid, inden David Nielsens mandskab klarede ærterne.

Det sker usædvanligt sjældent, at de helt store overraskelser kommer i den danske pokalturnering, hvor et hold fra en lavere række end Danmarksserien slår et hold fra landets bedste række ud af turneringen.

Men onsdag aften var Ærø-klubben Marstal/Rise fra Fynsserien meget tæt på at sende AGF fra Superligaen. Dog lykkedes det for aarhusianerne at spille sig videre efter en 6-2-sejr - hvilket vel at mærke var efter forlænget spilletid.

Inden det kom så langt, så var det endda Marstal/Rise, der kom foran i kampen, da Mathias Grydehø headede bolden i kassen efter et præcist hjørnespark fem minutter før pausen. Herefter var det såmænd Marstal-klubben, der igen fik scoret efter et frispark, som blev sendt ind foran mål og headet ind bag Jovanovic med 22 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Nede med 0-2 var det derfor nu meget op ad bakke for David Nielsens tropper, og mens sensationen lurede, så fik AGF reduceret med et kvarter tilbage ved Jakob Ankersen efter en retur, og med få minutter tilbage af den ordinære spilletid fik Gersbach sendt et hjørnespark direkte i mål.

Få minutter inde i den forlængede spilletid var det Alexander Munksgaard, der sendte AGF på sporet af en sejr, og med syv minutter tilbage af den forlængede spilletid sørgede Zach Duncan for et mål til 4-2 efter et langskud. Herefter gik det meget stærkt for AGF'erne, som både fik scoret til 5-2 og 6-2 i de sidste minutter.

Dermed undgik AGF at gøre som Brøndby i 1987, som røg ud til Skagen dengang, ligesom Lyngby også har prøvet at ryge ud til et hold, der er lavere end Danmarksserien, da de tabte til Hillerød i 1990.