Foto: Getty Images
Superliga

Ståle om mange kampe: Det har været en syg periode

FC København skal op i tempo i de kommende kampe mod Dynamo Kiev og FC Midtjylland, fastlår Ståle Solbakken efter søndagens sejr over SønderjyskE.

FC København vandt søndag aften 3-0 over SønderjyskE hjemme i Parken.

SønderjyskE havde dog overtaget i store dele af opgøret, og Ståle Solbakken var også bekymret undervejs.

- De første 15-20 minutter var virkelig gode, men efter 1-0 er det som om, at vi slapper for meget af - og der bliver for stor afstand i holdet. Vi går lidt for meget ned i tempo, men det er måske forståeligt nok med det program, vi har været igennem. Men det blev lidt farligt, da vi gik ned i kadence, indleder han over for klubbens hjemmeside.

Læs også:Kontroversielt straffespark hjælper FCK til hjemmesejr

Den norske manager var dog især tilfreds med sine to midtstoppere, Sotirios Papagiannopoulos og Victor Nelsson.

- Vores midterstoppere gør det godt, de udviser stor stabilitet - og så var Kalle rigtig god. Og alt i alt holder vi jo SønderjyskE fra at komme frem til de helt store chancer. Men vi havde en udfordring med deres dødbolde, hvilket også er logisk nok, for med Falk, Fischer og Pep Biel på banen, så har vi meget bold - men knapt så meget fysik.

Kampen mod SønderjyskE var københavnernes femte på fjorten dage.

Læs også:Bedst og værst: Fischer fejlede i FCK's straffesparkssejr

Torsdag venter Dynamo Kiev nu i Europa League, inden man søndag møder FC Midtjylland i et afgørende topopgør, og Solbakken erkender, at FCK skal op i tempo, hvis man vil have point med fra de to kampe.

- Vi har jo været igennem en syg periode med mange kampe - dog skal vi helt klart op i tempo i de næste to kampe. Men vi hænger på FC Midtjylland og har også selv et flot pointgennemsnit efter de første 15 kampe, men at FC Midtjylland har mere end 2,5 point i snit er jo ganske imponerende.

FCK er fire point efter FC Midtjylland i tabellen.

Læs også:SønderjyskE-profil om straffespark: Bliver kun tildelt mod de store hold

Læs også:Solbakken: Bendtners bog er ufarlig for FC København

Læs også:Glen Riddersholm fik ny advarsel: Nu hedder jeg "Gule Glen"