Video : Tipsbladet
Superliga

Stephan Andersen overvejer fremtiden: Kunne være fedt med et eventyr

Stephan Andersens kontrakt med FC København udløber til nytår, og veteranmålmand er gået i tænkeboks.

Stephan Andersen fylder 38 den 26. november, og dermed når Superligaens ældste spiller lige akkurat at fejre sin fødselsdag, inden hans kontrakt med FC København udløber. Det gør den ved årsskiftet, og det tvinger veteranen til at gå i tænkeboks.

FCK-målmanden er netop vendt tilbage fra en lang skadespause og har lange udsigter til spilletid hos de danske mestre, men han vil ikke afskrive en fremtid i klubben.

Det kan også være udenfor banen.

- Jeg har ikke hørt noget fra FCK, og der er ikke nogen garantier i fodbold. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er utrolig glad for at være i FC København, og hvis de ser en mulighed for mig på- eller udenfor banen, vil jeg lytte til det. Det er en super klub med nogle gode mennesker, men vi må se, hvad der sker, siger Stephan Andersen til tipsbladet.dk og fortsætter:

Læs også:Nicolaj Thomsen: Det har ikke klikket på samme måde som i AaB

- Jeg lukker ikke nogle døre, så det kunne sagtens være en mulighed at finde en rolle til mig udenfor banen. Jeg vil gerne lave noget inden for fodbold, når min aktive karriere er forbi, og om det skal være i FCK eller et andet sted, må tiden vise. 

Allerhelst vil 37-årige Stephan Andersen dog gerne beholde målmandshandskerne på lidt endnu.

- Jeg vil gerne fortsætte, ellers havde jeg heller ikke gået alt det her igennem med min genoptræning. Jeg vil gerne spille et par år endnu, hvis jeg føler, at kroppen og motivationen er til det. Jeg synes stadig, det er sjovt at spille fodbold, og jeg vil meget gerne fortsætte, men det skal selvfølgelig ikke være for enhver pris. Jeg har også en familie at tænke på, siger han.

Karrieren har hidtil bragt den tidligere landsholdsmålmand til England, Frankrig, Spanien og Holland, og han er åben for en tur mere til udlandet.

Læs også:Ståle Solbakken: Det går bedre med Pep Biel

Det må også meget gerne være et land langt væk fra Danmark.

- Det kunne sagtens være interessant. Det kunne være fedt at slutte med et eventyr, og så det kunne også være økonomisk attraktivt. Skulle muligheden opstå, må jeg se på, om jeg selv skal tage af sted eller have familien med, men det er ren spekulation lige nu, siger Stephan Andersen, der stadig føler sig i god form:

- Jeg kan godt mærke, jeg er blevet ældre. Kroppen er lidt mere slidt, når jeg vågner om morgenen, men når jeg først kommer i gang, går det okay i betragtning af, at jeg snart er 38. Jeg synes helt klart, at jeg stadig kan være med på højeste niveau.

Stephan Andersen har spillet 270 kampe i Danmarks bedste fodboldrække. 

Læs også:FCK-rigmand fik Brøndby-trøje i gave: Svarer igen på Facebook

Læs også:FCK-talent kan få dansk pas inden for kort tid: Drømmer om landsholdet

Læs også:Pokalkamp mellem FCK og FCN: Nicklas Bendtner starter inde