Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Superliga-boss lover protesterende klubber: Vi vender tilbage med svar

Ti klubber har protesteret over måden, som op- og nedrykning fordeles, hvis sæsonen ikke kan spilles færdig. De skal nok få et svar, lover direktøren for Divisionsforeningen.

Hvis sæsonen ikke kan spilles færdig, hviler skæbnen for klubberne i Superligaen og divisionerne i hænderne på én mand. Det har ti af dem protesteret mod, og de skal nok få svar, siger direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, til DR Sporten.

Som tipsbladet.dk kunne fortælle tidligere på ugen, var flere klubber utilfredse med, at det ikke skulle være en kollektiv beslutning, hvordan op- og nedrykning skal fordeles, hvis sæsonen ikke kan spilles til ende. I stedet hviler ansvaret på turneringschef Peter Ebbesen.

Ti klubber stod som underskrivere på et brev, der bad Divisionsforeningen om eksempelvis at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, så de samlet kunne nå frem til en løsning.

Læs også:Klubberne er uenige: Én mand kan ende med at udpege nedrykkere

- Det må ikke være én mand, som vælger, hvad konsekvensen er. Det er ganske rystende, hvis vi som klubber ikke kan komme til at beslutte, hvad der skal ske, sagde Hobro-formand Lars Kühnel til tipsbladet.dk.

- Vi vil simpelthen have chancen for at diskutere, hvad de rigtige løsninger i Danmark er. Derfor kommer vi med et indspark til Divisionsforeningen om, at klubberne skal indkaldes til møde. Er der så et flertal, der vil kigge os i øjnene og sige, at vi må ned, må vi acceptere det. Så er det sådan, det er. Men det er godt nok klubberne, der skal bestemme det.

Nu er der svar fra Divisionsforeningen. Eller i hvert fald et løfte om et svar. Administrerende direktør Claus Thomsen siger til DR Sporten:

Læs også:10 danske klubber protesterer nu mod sæson-afslutningen

- Vi kigger på den skrivelse, vi har fået fra de ti klubber, og så vender vi tilbage med et svar.

Peter Ebbesen har besluttet, at den nuværende stilling står til troende, hvis sæsonen ikke kan gennemføres. Det vil sige, at Silkeborg IF, Esbjerg fB og Hobro rykker ud af Superligaen, mens Vejle Boldklub rykker op.

Læs også:EfB-boss om brev til Divisionsforeningen: Der kommer et svar

Læs også:Superliga-boss: Derfor kan vi spille i juni, selv om EM-holdene ikke kan

Læs også:Randers FC's navn skiller sig ud i klagebrev: Det er et princip